Tort raw vegan cu quinoa, cremă de nuci și glazură de ciocolată




Din dorința de a prepara un desert special pentru această zi minunată, am experimentat o rețetă de tort super delicioasă cu aromă de ciocolată, vanilie, rom și nuci. Este un desert care nu conține gluten și este bogat în proteine, fiind ideal pentru zilele de post și diete.

Tort raw vegan cu quinoa, cremă de nuci și glazură de ciocolată

Ingrediente blat petru două mini torturi

Mini torturi raw vegane cu quinoa, cremă de nuci și glazură de ciocolată
    • 50g quinoa hidratată 8h în apă (înainte de a o pune la hidratat o punem într-o strecurătoare și o spălăm sub un jet de apă rece, apoi după hidratare procedăm la fel)
    • 60g curmale hidratate 10 minute în apă, apoi le tăiem mărunt
    • 100g nuci hidratate 8h în apă, apoi le punem într-o strecurătoare pentru a înlătura surplusul de apă
    • 15g karob (pudră de roșcove)
    • 5g cacao
    • 25g făină de ovăz (fulgi de ovăz măcinați)
    • 15g fulgi de cocos
    • 3 lingurițe esență de rom
    • 3 lingurițe esență de vanilie
    • 40g unt de cocos



Așa arată quinoa

Ingrediente pentru crema de nuci (2 mini torturi)

  • 200g nuci hidratate 8h în apă, apoi scurse bine de apă
  • 10g karob (pudră de roșcove)
  • 50g unt de cocos
  • gem de curmale (punem 100g curmale să se hidrateze 8h în 140ml apă filtrată și 3 lingurițe esență de vanilie, apoi le punem în blender, după care le mixăm și obținem gemul de curmale)
tort raw vegan cu quinoa, cremă de nuci și glazură de ciocolată

Ingrediente pentru glazura de ciocolată (2 mini torturi)

  • 6 linguri unt de cacao topit (40g)
  • 3 linguri miere
  • 2 linguri karob (pudră de roșcove)
Tort raw vegan cu quinoa, cremă de nuci și glazură de ciocolată

Mod de preparare

Preparăm cele două torturi în același timp.

Prima oară, punem în vasul cu lama S de la robot toate ingredientele pentru blat, le mixăm și obținem compoziția pentru blat.

Așa arată compoziția pentru cele două torturi




Punem compoziția obținută , în mod egal,  în cele două tăvi (11cm) tapatate cu fulgi de cocos.

Tava tapetată cu fulgi de cocos

Cu ajuturul palmei presăm compoziția până devine plată.

Așa arată blatul de tort

Crema se prepară foarte ușor. Punem în vasul cu lama S de la robot nucile, pudra de roșcove și untul de cocos, le mixăm, apoi prin orificiul de sus al vasului de la robot adăugăm gemul de curmale, mixăm în continuare și obținem crema de nuci.

Așa arată crema de nuci pentru cele două torturi

Punem crema în mod egal în cele două tăvi,  apoi le acoperim cu folie alimentară și le introducem la congelator pentru 45 minute.

Așa arată tăvile înainte de a le introduce în congelator

După ce le scoatem din congelator, îndepărtăm folia alimentară și peretele detașabil.

Așa arată torturile după ce le îndepărtăm folia alimentară și peretele detașabil



    • Unul din torturi îl introducem la frigider și facem glazura pentru unul singur, 3 linguri unt de cacao topit, o lingură Karob,  o lingură și jumătate de miere . Pentru o glazurare fină, înainte de a începe să îmbrăcăm tortul în glazură introducem o paletă de plastic în apă  caldă și cu ajutorul acesteia nivelăm frumos glazura, după care ornăm cu  fructe și fulgi de cocos. Procedăm la fel și cu celălalt tort, apoi le introducem la frigider pentru 1h.
Așa arată torturile raw vegane cu quinoa, cremă de nuci și glazură de ciocolată

Din fiecare tort obținem 5-6 felii

Tort raw vegan cu quinoa, cremă de nuci și glazură de ciocolată
Tort raw vegan cu quinoa, cremă de nuci și glazură de ciocolată

Puteți vedea aici care sunt ajutoarele din bucătărie pe care le recomand.

De asemenea, aici găsiți și o parte din produsele pe care le folosesc.

Cu drag,

Mariana



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.