Din dorința de a prepara un desert special pentru această zi minunată, am experimentat o rețetă de tort super delicioasă cu aromă de ciocolată, vanilie, rom și nuci. Este un desert care nu conține gluten și este bogat în proteine, fiind ideal pentru zilele de post și diete.

Ingrediente blat petru două mini torturi

- 50g quinoa hidratată 8h în apă (înainte de a o pune la hidratat o punem într-o strecurătoare și o spălăm sub un jet de apă rece, apoi după hidratare procedăm la fel)
- 60g curmale hidratate 10 minute în apă, apoi le tăiem mărunt
- 100g nuci hidratate 8h în apă, apoi le punem într-o strecurătoare pentru a înlătura surplusul de apă
- 15g karob (pudră de roșcove)
- 5g cacao
- 25g făină de ovăz (fulgi de ovăz măcinați)
- 15g fulgi de cocos
- 3 lingurițe esență de rom
- 3 lingurițe esență de vanilie
- 40g unt de cocos

Ingrediente pentru crema de nuci (2 mini torturi)
- 200g nuci hidratate 8h în apă, apoi scurse bine de apă
- 10g karob (pudră de roșcove)
- 50g unt de cocos
- gem de curmale (punem 100g curmale să se hidrateze 8h în 140ml apă filtrată și 3 lingurițe esență de vanilie, apoi le punem în blender, după care le mixăm și obținem gemul de curmale)

Ingrediente pentru glazura de ciocolată (2 mini torturi)
- 6 linguri unt de cacao topit (40g)
- 3 linguri miere
- 2 linguri karob (pudră de roșcove)

Mod de preparare
Preparăm cele două torturi în același timp.
Prima oară, punem în vasul cu lama S de la robot toate ingredientele pentru blat, le mixăm și obținem compoziția pentru blat.

Punem compoziția obținută , în mod egal, în cele două tăvi (11cm) tapatate cu fulgi de cocos.

Cu ajuturul palmei presăm compoziția până devine plată.

Crema se prepară foarte ușor. Punem în vasul cu lama S de la robot nucile, pudra de roșcove și untul de cocos, le mixăm, apoi prin orificiul de sus al vasului de la robot adăugăm gemul de curmale, mixăm în continuare și obținem crema de nuci.

Punem crema în mod egal în cele două tăvi, apoi le acoperim cu folie alimentară și le introducem la congelator pentru 45 minute.

După ce le scoatem din congelator, îndepărtăm folia alimentară și peretele detașabil.

- Unul din torturi îl introducem la frigider și facem glazura pentru unul singur, 3 linguri unt de cacao topit, o lingură Karob, o lingură și jumătate de miere . Pentru o glazurare fină, înainte de a începe să îmbrăcăm tortul în glazură introducem o paletă de plastic în apă caldă și cu ajutorul acesteia nivelăm frumos glazura, după care ornăm cu fructe și fulgi de cocos. Procedăm la fel și cu celălalt tort, apoi le introducem la frigider pentru 1h.

Din fiecare tort obținem 5-6 felii


Puteți vedea aici care sunt ajutoarele din bucătărie pe care le recomand.
De asemenea, aici găsiți și o parte din produsele pe care le folosesc.
Cu drag,
Mariana