Tort spirală cu vișine glazurate în miere și cremă cu mascarpone




Tortul spirală cu cremă de mascarpone  este o surpriză foarte plăcută pentru întreaga familie și invitați atunci când ai un eveniment deosebit în familie. Este un tort delicios, cremos, aromat și cu un aspect deosebit de frumos, de aceea merită să îl facem cu orice ocazie și nu numai.

 

Tort spirală cu vișine glazurate în miere și cremă cu mascarpone

Ingrediente pentru blat

  • 6 ouă bio
  • 5g zahăr brun
  • 25g făină de ovăz (fulgi de ovăz măcinați)
  • 30g făină albă
  • 10g karob (pudră de roșcove)
  • 10g cacao
  • 10g semințe chia
  • 10g susan alb
  • 1 lnguriță esență de vanilie
  • un praf de sare
Esență de vanilie, karob, cacao, făină de ovăz, făină albă de grâu

Ingrediente pentru crema cu mascarpone

  • 150ml frișcă vegetală lichidă, bătută bine cu ajutorul unui mixer
  • 1 cutie mascarpone (ideal pentru tiramisu)
  • 4 lingurițe esență de vanilie



Ingrediente pentru crema cu mascarpone

Alte ingrediente

  • 160-170g vișine glazurate în miere ( punem vișinele într-un bol, apoi adăugăm 2-3 lingurițe de miere polifloră, 2-3 lingirițe de esență de vanilie, și câteva picături de apă călduță, după care le amestecăm ușor și le lăsăm la hidratat 3-4h, apoi le punem într-o strecurătoare pentru a înlătura surplusul de lichid.
Tort spirală cu vișine glazurate în miere și cremă cu mascarpone

Pentru ornat tortul

  • 300ml frișcă lichidă, bătută bine cu ajutorul unui mixer
  • fructe pentru ornat (eu am folosit fructe de rodie)
Vișine glazurate în miere și esență de vanilie

Mod de preparare

Prima oară facem blatul. Separăm albușurile de gălbenușuri , de la cele 6 ouă, apoi peste albuașuri adăugăm un praf de sare, le mixăm cu ajutorul unui mixer la viteză maximă până când albușurile se bat foarte bine, astfel încât albușurile să se țină bine de paletele mixerului.


Separarea albușurilor de gălbenușuri
Așa arată albușurile bătute spumă

După ce batem bine albușurile, adăugăm zahărul brun, apoi mixăm până când zahărul și albușurile se omogenizează bine.

Zahăr brun

După ce am omogenizat bine compoziția cu albușuri și zahăr, adăugăm restul ingredientelor pentru blat și cu ajutorul unei linguri de lemn (spatule de plastic) le amestecăm ușor, de jos în sus. Compoziția obținută o turnăm într-o tavă (40x28cm) tapetată cu  hârtie de copt, apoi o introducem la cuptor, la mijlocul cuptorului și la foc mic. În aproximativ 10 minute este gata.

Așa arată blatul pentru tortul spirală




Lăsăm blatul să se răcească, apoi cu ajutorul unui cuțit tăiem blatul pe lungime în patru părți egale (6,5 cm fiecare foaie).

Mod de preparare pentru crema cu mascarpone

Crema se prepară foarte ușor. Punem toate ingredientele pentru cremă într-un bol, apoi cu o spatulă de plastic sau o lingură de lemn le omogenizăm bine.

Așa arată crema cu mascarpone

Mod de asamblare tort spirală

Punem crema de mascarpone pe fiecare bucată de blat, în mod egal, apoi punem vișine și cu ajutorul palmelor rulăm prima foaie de blat din exterior spre interior.

Rularea primei felii de blat. O rulăm ca și pe o ruladă.

După ce am terminat de rulat prima felie, o așezăm în mijlocul platoului farfurie și începem să lipim cea de adoua felie, dar de această dată pornim cu a doua felie exact de unde s-a terminat prima și o rulăm în jurul ei.

Rularea celei de a doua felii de blat




Procedăm la fel și cu celalalte felii.

Așa arată tortul după ce am așezat toate feliile de blat

La final ornăm tortul cu frișcă și fructe. Eu am împărțit frișca în două părți egale, una am lăsat-o albă, iar pe cealaltă jumătate am colorat-o cu suc de rodie.

Așa arată tortul spirală cu vișine glazurate în miere și cremă cu mascarpone

Din aceste ingrediente obținem 10- 12 felii de tort.

Tort spirală cu vișine glazurate în miere și cremă cu mascarpone
Tort spirală cu vișine glazurate în miere și cremă cu mascarpone

Puteți vedea aici care sunt ajutoarele din bucătărie pe care le recomand.

De asemenea, aici găsiți și o parte din produsele pe care le folosesc.

Cu drag,

Mariana


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: