Macrou la cuptor cu sos de roșii, ardei și usturoi




Îmi place foarte mult peștele, de aceea se află foarte des în meniul familiei mele. Este un preparat culinar gustos, aromat, delicios și foarte sănătos.  Pentru astăzi am ales la masa de prânz să pregătesc macrou la cuptor cu sos de roșii, ardei și usturoi.

Macrou la cuptor cu sos de roșii, ardei și usturoi

Ingrediente

  • 2 pești macrou
  • 4-5 roșii
  • 2-3 ardei copți la borcan tăiați felii
  • 3 linguri pastă de roșii
  • 1-2 cepe roșii (80g) tăiate solzi
  • 200g morcov tăiat rondele
  • 1 lămâie tăiată felii
  • 1 căpățână mare de usturoi pisată la care adăugăm puțină sare
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare de mare
  • apă

Mod de preparare

Prima oară, spălăm peștele sub un jet de apă rece, apoi pentru secționarea abdomenului poziționăm peștele pe o parte astfel încât abdomenul să fie spre noi. Cu mâna stângă fixăm peștele pentru a nu se mișca, iar cu mâna dreaptă în care avem cuțitul secționăm abdomenul de la cap până la coadă, dar nu foarte adânc pentru a nu sparge întestinele, apoi ținem peștele de cap cu o mână, iar cu cealaltă mână îi îndepărtăm branhiile și intastinele. Procedăm la fel și cu cel de al doilea pește, apoi îi spălăm bine sub un jet de apă rece, după care îi așezăm într-o tavă termorezistentă tapetată pe fund cu ulei. Cu usturoiul pisat facem un fel de masaj la pește, atât în exterior cât și în interior, apoi punem  pasta de bulion și rondelele de morcov.

Pește, pastă de bulion și rondele de morcov

Adăugăm ceapa roșie tăiată solzi

Pește pastă de bulion, rondele de morcov și ceapă roșie




Adăugăm ardeiul  copt la borcan și 2 roșii tăiate felii

Pește, pastă de bulion, rondele de morcov, ceapă roșie, roșii tăiate felii și ardei copt la borcan tăiat felii

După ce am terminat de așezat toate legumele, adăugăm usturoiul care ne-a rămas, apoi așezăm pe fiecare pește o felie de lămâie, una de roșie până se acoperă tot peștele, după care adăugăm apă până la nivelul unde încep feliile de lămâie și feliile de roșii. Introducem tava la cuptor și o lăsăm la foc potrivit de tare până când apa scade aproape de tot. Eu am pus tava direct pe tabla cuptorului pentru a se face mai repede.

Așa arată peștele scos din cuptor

Putem servi acest preparat cu salată verde și fructe de rodie.

Așa arată peștele macrou la cuptor cu sos de roșii, ardei și usturoi
Macrou la cuptor cu sos de roșii, ardei și usturoi

Puteți vedea aici care sunt ajutoarele din bucătărie pe care le recomand.

De asemenea, aici găsiți și o parte din produsele pe care le folosesc.

Poftă bună!

Cu drag,

Mariana


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.