Din dorința de a mânca cât mai sănătos, astăzi am experimentat o rețetă minunată de clătite pufoase vegane și gem de merișoare, două preparate super delicioase, aromate, gustoase și foarte ușor de pregătit. Este un mic dejun foarte sănătos, sățios și poate fi consumat în zilele de post și diete. Este un preparat minunat pentru copiii și adulții care au grijă la ceea ce mănâncă.
Ingrediente pentru clătitele pufoase vegane fără gluten
- 135g făină de ovăz (fulgi de ovăz măcinați)
- 30g făină de in (semințe de in măcinate)
- 1 măr roșu (170g), curățat de coajă, apoi dat pe răzătoarea mică
- 2 lingurițe esență de rom
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 linguriță praf de copt ( 5g) stins cu 1-2 lingurițe zeamă de lămâie, asta înseamnă să punem praful de copt într-un pahar, apoi să adăugăm peste el zeama de lămâie.
- 30g unt de cocos topit la bain marie
- un vârf linguriță sare
- 310ml apă filtrată
Mod de preparare
Prima oară punem toate ingrdientele într-un bol mai mare de yena, apoi cu ajutorul unei spatule de plastic amestecăm cu mișcări ușoare de jos în sus pentru o omogenizare complectă.
Lăsăm compoziția 5-6 minute să se odihnească, apoi cu ajutorul unei linguri punem clătitele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pentru a ne fi mai ușor folosim forme de inox în care punem câte o lingură de compoziție, iar cu ajutorul unei lingurițe întindem compoziția pe toată suprafața formei.
Clătitele au grosimea de 6-7 mm.
Introducem tava pe primul nivel de jos al cuptorului, cuptorul trebuie să fie încins. Pentru a se face cât mai repede dăm cuptorul la o temperatură mai mare, dar nu plecăm din bucătărie, se coc foarte repede, câteva minute pe o parte și câteva pe cealaltă parte. Când sunt coapte au culoarea cenușiu deschis. Când se coc pe partea de jos , cu ajutorul unei palete de plastic le răsucim, apoi le introducem din nou la cuptor pentru câteva minute.
Se pot servi cu gem de merișoare, nuci hidratate sau cremă de ciocolată raw vegană. Sunt foarte bune și simple, eu nu am rezistat și am mâncat o clătită cum am scos prima tavă din cuptor.
Ingrediente pentru gemul de merișoare
- 60g curmale fără sâmburi
- 60 g merișoare
- 20g esență de rom
- 120ml apă filtrată
Mod de preparare
Punem toate ingredientale într-un bol yena, apoi le lăsăm la hidratat 8h, după care le punem într-un blender și le mixăm foarte bine. Prim mixare obținem un delicios gem de merișoare
Eu am pus la hidratat și 50g nuci (în apă) . Am servit un mic dejun delicios:
CLĂTITE PUFOASE VEGANE CU GEM DE MERIȘOARE ȘI NUCI HIDRATATE
Din aceste ingrediente obținem 15 clătite.
Puteți vedea aici care sunt ajutoarele din bucătărie pe care le recomand.
De asemenea, aici găsiți și o parte din produsele pe care le folosesc.
Poftă bună!
Cu drag,
Mariana