Clătite vegane fără gluten cu gem de merișoare și nuci hidratate




Din dorința de a mânca cât mai sănătos, astăzi am experimentat o rețetă minunată de clătite pufoase vegane și  gem de merișoare, două preparate super delicioase, aromate, gustoase  și foarte ușor de pregătit. Este un mic dejun foarte sănătos, sățios și poate fi consumat în zilele de post și diete. Este un preparat minunat pentru copiii și adulții care au grijă la ceea ce mănâncă.

Clătite pufoase vegane fără gluten cu gem de merișoare și nuci hidratate

Ingrediente pentru clătitele pufoase vegane fără gluten

    • 135g făină  de ovăz (fulgi de ovăz măcinați)
    • 30g făină de in (semințe de in măcinate)
    • 1 măr roșu (170g), curățat de coajă, apoi dat pe răzătoarea mică
    • 2 lingurițe esență de rom
    • 1 plic zahăr vanilat
    • 1 linguriță praf  de copt ( 5g) stins cu 1-2 lingurițe zeamă de lămâie, asta înseamnă să punem praful de copt  într-un pahar, apoi să adăugăm peste el  zeama de lămâie.
    • 30g unt de cocos topit la bain marie
    • un vârf linguriță sare
    • 310ml apă filtrată



Clătite pufoase vegane fără gluten cu gem de merișoare și nuci hidratate.

Mod de preparare

Prima oară punem toate ingrdientele într-un bol mai mare de yena, apoi cu ajutorul unei spatule de plastic amestecăm cu mișcări ușoare de jos în sus pentru o omogenizare complectă.

Așa arată compoziția pentru clătite

Lăsăm compoziția 5-6 minute să se odihnească, apoi cu ajutorul unei linguri punem clătitele într-o tavă  tapetată cu hârtie de copt. Pentru a ne fi mai ușor folosim forme de inox în care punem câte o lingură de compoziție, iar cu ajutorul unei lingurițe întindem compoziția pe toată suprafața formei.

Așa arată forma cu care am modelat clătitele

Clătitele  au grosimea de 6-7 mm.

Așa arată clătitele înainte de a le introduce la cuptor




Introducem tava pe primul nivel de jos al cuptorului, cuptorul trebuie să fie încins. Pentru a se face cât mai repede dăm cuptorul la o temperatură mai mare, dar nu plecăm din bucătărie, se coc foarte repede, câteva minute pe o parte și câteva pe cealaltă parte. Când sunt coapte au culoarea cenușiu deschis. Când se coc pe partea de jos , cu ajutorul unei palete de plastic le răsucim, apoi le introducem din nou la cuptor pentru câteva minute.

Așa arată clătitele după ce le scoatem din cuptor

Se pot servi  cu gem de merișoare, nuci hidratate sau cremă de ciocolată raw vegană. Sunt foarte bune și simple, eu nu am rezistat și am mâncat o clătită cum am scos prima tavă  din cuptor.

Clătite pufoase vegane fără gluten cu gem de merișoare și nuci hidratate

Ingrediente pentru gemul de merișoare

      • 60g curmale fără sâmburi
      • 60 g merișoare
      • 20g esență de rom
      • 120ml apă filtrată

Mod de preparare

Punem toate ingredientale într-un bol yena, apoi le lăsăm la hidratat 8h, după care le punem într-un blender și le mixăm foarte bine. Prim mixare obținem un delicios gem de merișoare

Eu am pus la  hidratat și 50g nuci (în apă) . Am servit un mic dejun delicios:

CLĂTITE  PUFOASE VEGANE CU GEM DE MERIȘOARE ȘI NUCI HIDRATATE

Așa arată clătitele pufoase vegane fără gluten cu gem de merișoare și nuci hidratate

Din aceste ingrediente obținem 15 clătite.

Puteți vedea aici care sunt ajutoarele din bucătărie pe care le recomand.

De asemenea, aici găsiți și o parte din produsele pe care le folosesc.

Poftă bună!

Cu drag,

Mariana


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.