Bomboane raw vegane cu hrișcă, nuci și ghimbir




Aceste minunate bomboane raw vegane cu hrișcă, nuci și ghimbir este micul dejun ideal pentru cei care suferă de digestie, afecțiuni respiratorii, afecțiuni cardiace, pentru cei care au intoleranță la gluten și în special pentru cei care suferă de hipertensiune arterială. Este un desert foarte cremos, gustos, aromat și ușor de preparat.

Bomboane raw vegane cu hrișcă, nuci și ghimbir

Ingrediente

  • 100g hrișcă hidratată 8h în apă
  • 35g nuci hidratate 8h în apă, apoi le punem într-o strecurătoare pentru a înlătura surplusul de apă
  • 40g stafide aurii hidratate 8h în 30ml esență de rom
  • 5g ghimbir dat pe răzătoarea mică
  • 50g făină de susan (semințe de susan alb măcinate)
  • 70g făină de ovăz (fulgi de ovăz măcinați)
  • 10g karob (pudră de roșcove)
  • 5g cacao
  • 20g semințe de chia
  • 1 măr (100g) curățat de coajă și dat pe răzătoarea mică
  • 40g unt de cocos
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 2 lingurițe miere
Bomboane raw vegane cu hrișcă, nuci și ghimbir

Mod de preparare

Prima oară punem în vasul cu lama S de la robot nucile, făina de susan, făina de ovăz, semințele de chia, cacaoa, pudra de roșcove și untul de cocos, apoi le mixăm pentru o omogenizare complectă, după care oprim robotul și adăugăm hrișca (scursă bine de apă) și mixăm. După ce s-a omogenizat compoziția oprim robotul și adăugăm stafidele cu esența de rom în care s-au hidratat, mărul ras, ghimbirul ras, mierea polifloră și esența de vanilie, după care le  mixăm la viteză maximă pentru o omogenizare complectă.

Așa arată compoziția pentru bomboane raw vegane cu hrișcă, nuci și ghimbir

Lăsăm compoziția pentru 30 minute la frigider, apoi cu ajutorul palmelor ușor umede formăm bomboanele, apoi le tăvălim prin cacao, pudră de roșcove sau fulgi de cocos, după care introducem bomboanele la frigider pentru 1h.

Așa arată bomboanele raw vegane cu hrișcă, nuci și ghimbir




Eu am pregătit bomboanele cu o seară înainte, iar a doua zi am avut un mic dejun aromat și minunat de bun.

Bomboane raw vegane cu hrișcă, nuci și ghimbir

Puteți vedea aici care sunt ajutoarele din bucătărie pe care le recomand.

De asemenea, aici găsiți și o parte din produsele pe care le folosesc.

Cu drag,

Mariana


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.