Tort raw vegan cu merișoare și suc de sfeclă roșie este un desert delicios, aromat și sănătos, ideal pentru zilele de post și diete. Este un desert bogat în fibre, antioxidanți și vitamine.

Ingrediente pentru blat
- 50g nuci hidratate 4h în apă
- 40g curmale hidratate 10 minute în apă, apoi mărunțite
- 10g unt de cocos
Ingrediente pentru crema de merișoare și suc de sfeclă roșie
- 1 avocado bine copt
- 130g merișoare hidratate 4h în apă
- 30g merișoare hidratate în esență de rom, după care le tăiem mărunt(din aceste merișoare oprim aproximativ 10g merișoare întregi pentru decor)
- 4 lingurițe zeamă de lămâie
- 2 lingurițe miere polifloră
- 20ml suc de sfeclă roșie(4 linguri)
- 90g unt de cocos
- fulgi de cocos pentru decor
Mod de preparare
Prima oară punem ingredientele pentru blat în vasul de la robot, apoi le mixăm, iar compoziția obținută o punem într-o tavă cu pereți detașabili (diametrul de 11cm) tapetată cu fulgi de cocos.

Cu ajutorul palmei presăm compoziția până devine plată.

Crema se prepară foarte ușor. Prima oară, tăiem avocado în două și cu ajutorul unei lingurițe îndepărtăm miezul de coajă, apoi îl punem în blender, după care adăugăm zeama de lămâie, merișoarele hidratate în apă(130g), mierea, sucul de sfeclă roșie, untul de cocos topit la bain marie și le mixăm. Prin mixare obținem o cremă fină pe care o punem într-un bol și dăugăm peste ea merișoarele hidratate în esență de rom, apoi cu ajutorul unei spatule de plastic le amestecăm iar compoziția obținută o punem peste blat și o întindem uniform pe toată suprafața tăvii. Ornăm cu fulgi de cocos, apoi punem deasupra folie alimentară și introducem tava la congelator 1h și 30 minute.

- După 1h și 30minute scoatem tava din congelator, apoi îndepărtăm folia alimentară și peretele detașabil.

Ornăm tortul cu fulgi de cocos și merișoare întregi hidratate în esență de rom.

Cu drag,
Mariana