Astăzi vă propun o rețetă super delicioasă. Nu există ceva mai gustos și mai de efect decât acest tort cu cremă de ciocolată. Este foarte hrănitor și deosebit de potrivit pentru petrecerile copiilor, dar și pentru adulții care sunt atenți la ceea ce manâncă.

Ingrediente pentru blat
- 50g nuci hidratate 4h
- 40g curmale hidratate 10 minute, apoi tăiate mărunt
- 10g unt de cocos
Ingrediente pentru cremă
- 1 avocado bine copt (215g)
- 1 banană (180g)
- 1 llingură karob (pudră de roșcove)
- 2 linguri cacao
- 60g unt de cocos topit la baine marie
- 1 linguriță miere polifloră
- 2 lingurițe zeamă de lămâie
Mod de preparare
Prima oară punem toate ingredientele pentru blat în vasul de la robot, apoi le mixăm, iar compoziția obținută o punem într-o tavă cu pereți detașabili (11cm) tapetată cu fulgi de cocos.

Cu ajutorul palmei presăm compoziția până devine plată.

Crema se prepară foarte ușor. Prima oară tăiem fructul de avocado în două și cu ajutorul unei lingurițe îndepărtăm miezul de coajă, apoi îl punem în blender, adăugăm banana (după ce îi îndepărtăm coaja) și toate celelalte ingrediente, le mixăm și obținem o cremă fină de ciocolată. Punem crema peste blat, ornăm cu fulgi de cocos, apoi învelim tava în folie alimentară și o introducem la congelator timp de 1h.

- După 1h scoatem tava din congelator, apoi îi îndepărtăm folia alimentară și peretele detașabil.

Ornăm tortul cu fulgi de cocos și fructe, apoi îl introducem la frigider pentru 1h.

- Din acest mini tort raw vegan obținem 5-6 feliuțe.

Cu drag,
Mariana