Supă cremă de morcovi și broccoli pentru zilele post și diete

Astăzi am experimentat o nouă rețetă minunată de supă cremă în două culori, un preparat culinar delicios, plin de vitamine, calciu și fier perfect pentru aceste zile reci de iarnă.

Supă cremă în două culori



Ingrediente petru supa cremă de broccoli

    • 350g buchețele de broccoli(tulpina cu buchețele, au cântărit împreună 570g)
    • 1 ceapă albă (100g)tăiată în două
    • 1 morcov (70g) curățat și tăiat în două
    • 1 ardei capia (40g)tăiat în două
    • 1 linguriță ulei de măsline
    • 7 grăunți de usturoi
    • 2 frunzulițe  mentă verde
    • 1L apă
    • sare marină grunjoasă



Mod de preparare

Prima oară punem apa într-o oală mai mică, apoi o punem pe foc și când începe să fiarbă adăugăm ceapa, morcovul, ardeiul și 5 grăunți de usturoi. Cât timp fierb legumele curățăm broccoli, îndepărtăm tulpina de buchețele, le spălăm și le punem într-o oală. După ce legumele au fiert, strecurăm supa  peste broccoli, apoi complectăm cu apă cât să se acopere buchețelele, după care punem oala pe foc. După ce apa a dat în fiert, mai lăsăm câteva clocote și oprim focul ( broccoli fierbe foarte repede). Strecurăm zeama și punem broccoli într-un blender, adăugăm uleiul de măsline, 2 grăunți de usturoi tăiați mărunt, frunzulițele de mentă, un praf de sare, 40ml supă, apoi mixăm. Dacă este nevoie mai adăugăm puțină supă și potrivim cu sare după gust. Prin mixare obținem supa cremă de broccoli.

Brăduțul reprezintă supa cremă de broccoli

Ingrediente pentru supa cremă de morcovi

      • 450g morcovi tăiați rondele (2-3cm)
      • 1 ardei capia (40g)tăiat în două
      • 6-7 grăunți de usturoi
      • 4-5 frunzulițe de mentă verde
      • 2 lingurițe ulei de măsline
      • 80ml supă (apă în care fierb morcovii)



Mod de preparare

Prima oară punem morcovii într-o oală, apoi adăugăm ardeiul, 4 grăunți de usturoi, apă cât să le acopere (1-2 degete peste morcovi) și le punem pe foc. Lăsăm să fiarbă până când morcovii sunt bine fierți, apoi scoatem ardeiul și usturoiul din oală și strecurăm zeama. Punem  morcovii în blender, apoi adăugăm 2- 3 grăunți de usturoi tăiați mărunt, frunzulițele de mentă verde, uleiul de măsline, morcovii care ne-au rămas de la supa de broccoli, un vârf  linguriță de sare, 80ml supă , după care le mixăm. Dacă este nevoie mai adăugăm  puțină supă, potrivim de sare, apoi mai mixăm puțin. Prin mixare obținem supa cremă de morcovi, un preparat ideal pentru zilele reci de iarnă.

Așa arată supa cremă în două culori

Poftă bună!

Cu drag,

Mariana


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: