Roșii umplute cu pate vegetal din păstăi galbene de fasole și conopidă

Pateul vegetal cu păstăi galbene de fasole (teci) și conopidă este un preparat culinar bogat în vitamine, minerale și antioxidanți importanți pentru inimă, digestie, vedere, oase, diabet și imunitate. Este un preparat inedit care,, joacă” un rol important în gestionarea greutății corporale , deci este foarte bun în curele pentru slăbit și în zilele de post.




pate vegetal
Roșii umplute cu pate vegetal din păstăi galbene de fasole (teci) și conopidă

Ingrediente pate vegetal din păstăi galbene de fasole (teci) și conopidă

  • 130g teci galbene (păstăi de fasole)
  • 100g buchețele de conopidă
  • 60g tofu simplu
  • 50g tofu afumat
  • 1 ceapă foarte mică ( 15g)
  • 1 lingură ulei de măsline
pate vegetal
Felii de pâine cu pate vegetal din păstăi galbene (teci) și conopidă



Mod de preparare

Prima oară punem păstăile de fasole într-o oală, adăugăm apă, după care le punem la fiert. După ce au fiert, le punem într-o strecurătoare, le trecem printr-un jet de apă rece, apoi cu ajutorul palmei le presăm pentru a înlătura surplusul de lichid. Conopida se face foarte simplu. o punem la fiert și o lăsăm să fiarbă 5-6 minute după ce apa dă în fiert. O punem într-o strecurătoare, pentru a înlătura apa în care a fiert, apoi o punem într-un blender, adăugăm și celelalte ingrediente, după care le mixăm și obținem pateul vegetal de teci galbene cu conopidă. Pentru că brânza tofu este puțin sărată, înainte de a o folosi o punem în apă 15-20 minute pentru a se desăra. Dacă este nevoie, la final, după ce am mixat toate ingredientele, adăugăm sare după gust.

pate vegetal
Așa arată pateul vegetal din păstăi galbene de fasole (teci) și conopidă
pate vegetal
Felii de pâine cu pate vegetal din păstăi galbene de fasole (teci) și conopidă

Cu acest delicios pate  putem să umplem roșii sau să îl punem pe pâine uscată la cuptor sau presată la sendvich maker.



Pateul preparat din aceste ingrediente este suficient pentru două persoane.

Pentru acest preparat vă recomand să folosiți robotul de bucătărie Bosch , cana cu blender Meister și prăjitorul de pâine Rohnson.

Puteți vedea aici care sunt ajutoarele din bucătărie pe care le recomand.

pate vegetal
Pate vegetal din păstăi galbene de fasole (teci) și conopidă

Poftă bună!

Cu drag,

Mariana


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: