Pateul vegetal cu păstăi galbene de fasole (teci) și conopidă este un preparat culinar bogat în vitamine, minerale și antioxidanți importanți pentru inimă, digestie, vedere, oase, diabet și imunitate. Este un preparat inedit care,, joacă” un rol important în gestionarea greutății corporale , deci este foarte bun în curele pentru slăbit și în zilele de post.

Ingrediente pate vegetal din păstăi galbene de fasole (teci) și conopidă
- 130g teci galbene (păstăi de fasole)
- 100g buchețele de conopidă
- 60g tofu simplu
- 50g tofu afumat
- 1 ceapă foarte mică ( 15g)
- 1 lingură ulei de măsline

Mod de preparare
Prima oară punem păstăile de fasole într-o oală, adăugăm apă, după care le punem la fiert. După ce au fiert, le punem într-o strecurătoare, le trecem printr-un jet de apă rece, apoi cu ajutorul palmei le presăm pentru a înlătura surplusul de lichid. Conopida se face foarte simplu. o punem la fiert și o lăsăm să fiarbă 5-6 minute după ce apa dă în fiert. O punem într-o strecurătoare, pentru a înlătura apa în care a fiert, apoi o punem într-un blender, adăugăm și celelalte ingrediente, după care le mixăm și obținem pateul vegetal de teci galbene cu conopidă. Pentru că brânza tofu este puțin sărată, înainte de a o folosi o punem în apă 15-20 minute pentru a se desăra. Dacă este nevoie, la final, după ce am mixat toate ingredientele, adăugăm sare după gust.


Cu acest delicios pate putem să umplem roșii sau să îl punem pe pâine uscată la cuptor sau presată la sendvich maker.
Pateul preparat din aceste ingrediente este suficient pentru două persoane.
Pentru acest preparat vă recomand să folosiți robotul de bucătărie Bosch , cana cu blender Meister și prăjitorul de pâine Rohnson.
Puteți vedea aici care sunt ajutoarele din bucătărie pe care le recomand.

Poftă bună!
Cu drag,
Mariana