Astăzi vă propun un delicios, gustos și sănătos preparat culinar pentru masa de prânz, ideal în zilele de post și diete. Este un preparat cu un gust ușor de nucă și popcorn, bogat în proteine, minerale și antioxidanți.

Ingrediente pentru orez
- 120g orez basmati
- 480ml apă
- 1 ardei capia(30g)tăiat în două pe lungime
- 1 ceapă albă(80g)tăiată în două
- 1 linguriță ulei floarea soarelui
- un praf de sare marină grunjoasă
Mod de preparare
Punem toate ingredientele în vasul de la multicooker, apoi fixăm programul pentru orez sau îl fierbem pe aragaz într-un ceaun mai mic. Când este gata, cu ajutorul unei linguri scoatem ceapa și ardeiul. Cât timp orezul se prepară în multicooker, pregătim mazărea.
Ingrediente pentru mazăre
- 100g mazăre boabe proaspătă sau congelată
- 1 ceapă albă mică (40g)tăiată în două
- 1 morcov mic(40g) tăiat în douuă pe lățime
- un praf de sare marină grunjoasă
Mod de preparare
Punem toate ingredientele într-o oală mai mică, adăugăm apă cât să le acopere, apoi punem oala pe foc și o lăsăm să fiarbă până când mazărea este fiartă, după care adăugăm un praf de sare, mai lăsăm 1-2 minute să fiarbă și oprim focul. Cu ajutorul unei linguri scoatem ceapa și morcovul, apoi strecurăm zeama. Morcovul îl punem deoparte, îl folosim la decorare.
Pentru decor avem nevoie de :
- 100g mazăre fiartă(mazăre pe care am fiert-o cât timp s-a preparat orezul)
- 50g conopidă crudă
- 1 ardei capia mic(30g)
- 1 morcov mic fiert(morcovul pe care l-am fiert cu mazărea)
- 3 tulpine de pătrunjel

Orezul basmati este foarte benefic pentru organismul nostru, este gustos și delicios cu un gust ușor de nucă și popcorn. Mazărea și conopida sunt legume bogate în proteine, vitamine și antioxidanți, minunat de consumat în această perioadă a anului.
Aceste ingrediente sunt suficiente pentru două persoane.
Poftă bună!
Cu drag,
Mariana