Piept de pui umplut

Pieptul de pui umplut este preferat de întreaga familie. De aceea în fiecare an, de sărbători pregătesc acest delicios, gustos și sănătos preparat culinar. Este un  preparat aspectuos, bogat în vitamine și proteine.




piept de pui
Piept de pui umplut

Ingrediente

    • 1 piept de pui dezosat fără pieliță
    • 2 ouă bine fierte, curățate, tăiate în două pe lungime, apoi fiecare jumătate  tăiată în felii de aproximativ 3mm
    • 1 morcov  fiert (întreg)și tăiat în două pe lungime, apoi fiecare jumătate de morcov tăiată în felii subțiri
    • 1-2 castraveciori acri tăiați în două pe lungime, apoi fiecare jumătate tăiată felii subțiri
    • 1 ardei capia tăiat în două pe lungime, apoi fiecare jumătate tăiată în felii subțiri
    • 1 căpățână de usturoi ( grăunți întregi)
    • piper
    • sare marină grunjoasă



Mod de preparare

Prima oară desfacem pieptul de pui în două, apoi cu lama unui cuțit tăiem fiecare bucată de la dreapta spre stânga(ca și când am desena un cerc)astfel încât să obținem o bucată de piept mare cât o foaie de caiet. Punem o bucată de piept pe un fund de bucătărie, condimentăm cu sare și piper, apoi începem să umplem pieptul de pui. Punem o feliuță de castravecior acru, apoi o feliuță de morcov, una de ardei, una de ou, după care repetăm până aproape de celălalt capăt al pieptului (se lasă neumplut 2-3cm).

piept de pui
Așezarea în rânduri a ingredientelor pentru umplutură



Cu ajutorul palmelor rulăm din exterior spre interior, apoi fixăm cu scobitori.

piept de pui
Pieptul de pui umplut și fixat cu scobitori

Așezăm piepturile umplute într-o tavă termorezistentă tapetată pe fund cu o lingură de ulei, apoi punem apă până la jumătatea pieptului, după care adăugăm usturoiul (grăunți întregi) și un praf de sare în apă.  Introducem tava în cuptor (eu o pun direct pe tabla cuptorului, pentru a se face mai repede) și o lăsăm până când pipturile capătă o culoare auriu închis. Cât timp sunt în cuptor,mai adăugăm apă dacă este nevoie, iar din când în când cu ajutorul unei linguri punem zeamă din tavă peste bucățile de piept. Când sunt gata, se scot din tavă și se așează pe o farfurie platou.

piept de pui
Așa arată pieptul de pui umplut



Cănd se răcesc tăiem fiecare bucată de piept în felii subțiri de aproximatv 1-1,5cm.

piept de pui
Așa arată feliile de piept umplut

Aceste ingrediente sunt suficiente pentru două persoane.

Poftă bună!

Cu drag,

Mariana


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: