Pieptul de pui umplut este preferat de întreaga familie. De aceea în fiecare an, de sărbători pregătesc acest delicios, gustos și sănătos preparat culinar. Este un preparat aspectuos, bogat în vitamine și proteine.

Ingrediente
- 1 piept de pui dezosat fără pieliță
- 2 ouă bine fierte, curățate, tăiate în două pe lungime, apoi fiecare jumătate tăiată în felii de aproximativ 3mm
- 1 morcov fiert (întreg)și tăiat în două pe lungime, apoi fiecare jumătate de morcov tăiată în felii subțiri
- 1-2 castraveciori acri tăiați în două pe lungime, apoi fiecare jumătate tăiată felii subțiri
- 1 ardei capia tăiat în două pe lungime, apoi fiecare jumătate tăiată în felii subțiri
- 1 căpățână de usturoi ( grăunți întregi)
- piper
- sare marină grunjoasă
Mod de preparare
Prima oară desfacem pieptul de pui în două, apoi cu lama unui cuțit tăiem fiecare bucată de la dreapta spre stânga(ca și când am desena un cerc)astfel încât să obținem o bucată de piept mare cât o foaie de caiet. Punem o bucată de piept pe un fund de bucătărie, condimentăm cu sare și piper, apoi începem să umplem pieptul de pui. Punem o feliuță de castravecior acru, apoi o feliuță de morcov, una de ardei, una de ou, după care repetăm până aproape de celălalt capăt al pieptului (se lasă neumplut 2-3cm).

Cu ajutorul palmelor rulăm din exterior spre interior, apoi fixăm cu scobitori.

Așezăm piepturile umplute într-o tavă termorezistentă tapetată pe fund cu o lingură de ulei, apoi punem apă până la jumătatea pieptului, după care adăugăm usturoiul (grăunți întregi) și un praf de sare în apă. Introducem tava în cuptor (eu o pun direct pe tabla cuptorului, pentru a se face mai repede) și o lăsăm până când pipturile capătă o culoare auriu închis. Cât timp sunt în cuptor,mai adăugăm apă dacă este nevoie, iar din când în când cu ajutorul unei linguri punem zeamă din tavă peste bucățile de piept. Când sunt gata, se scot din tavă și se așează pe o farfurie platou.

Cănd se răcesc tăiem fiecare bucată de piept în felii subțiri de aproximatv 1-1,5cm.

Aceste ingrediente sunt suficiente pentru două persoane.
Poftă bună!
Cu drag,
Mariana