Omleta cu legume este un preparat culinar foarte gustos, delicios și sănătos. Oul conține foarte puține calorii și are importante calități nutritive.
Ingrediente
- 3 albușuri și un gălbenuș
- 10-15g brânză tofu sau brânză de capră
- 1/2 ardei capia tăiat cubulețe mici
- pătrunjel verde tocat mărunt
Mod de praparare
Prima oară luăm o farfurie adâncă, apoi spargem ouăle și le punem în farfurie. La două ouă separăm albușul de gălbenuș și folosim numai albușul iar pe cel de al treilea ou îl punem întreg. Cu ajutorul unei furculițe le batem pentru o omogenizare complectă, apoi punem celelalte ingrediente și le amestecăm. Punem o tigaie de ceramică cu fund dublu pe foc, o lăsăm să se încingă, o tapetăm cu ulei dacă este nevoie, apoi punem compoziția cu ouă, după care punem capacul pe tigaie și o lăsăm să se facă la foc mic. Când începe să prindă culoarea galben auriu pe margini , iar deasupra nu mai are urme de ou crud, oprim focul și mai lăsăm tigaia pe aragaz aproximativ 1-2 minute deoarece procesul de preparare va continua și după ce oprim focul. Cu ajutorul unei spatule de plastic tăiem omleta în două sau în patru părți egale,apoi o așezăm pe rondele de orez sau pâine presată la sandwich maker, după care ornăm cu felii de roșii, conopidă crudă și pătrunjel verde.
Pentru acest preparat vă recomand să folosiți o tigaie de calitate.
Puteți vedea aici care sunt ajutoarele din bucătărie pe care le recomand.
Poftă bună!
Cu drag,
Mariana