Pentru a doua zi de Crăciun vă recomand la masa de prânz acest inedit preparat culinar. Este un praparat suculent foarte gustos, sățios, bogat în proteine și un conținut redus de calorii.

Ingrediente
- 1 piept de pui dezosat
- 1 ceapă roșie tăiată mărunt
- 1 ceapă albă tăiată mărunt
- 2 dovlecei tăiați rondele
- 4-5 roșii tăiate rondele
- 1 ardei capia tăiat cubulețe mici
- 2 ouă bio
- piper
- sare marină grunjoasă
- iaurt 2,8% grăsime pentru ornat

Mod de preparare
Prima oară, punem pieptul tăiat mărunt în vasul cu lama S de la robot, adăugăm 1 ou, puțină sare și piper, după care mixăm. Punem carnea tocată într-un bol, adăugăm ceapa roșie și albă, ardeiul, apoi cu ajutorul unei linguri de lemn le amestecăm. Luăm o tavă termorezistentă dreptunghiulară (28X20cm) pe care o tapetăm cu ulei de floarea soarelui, apoi așezăm pe,, fundul” tăvii un rând rondele de dovlecel, apoi unul rondele de roșii, după care așezăm carnea . Peste carne punem un rând rondele de dovlecel, unul de roșii, apoi adăugăm peste ele 1 ou bătut pe care îl amestecat cu puțină apă(1 pahar de apă) și un praf de sare. Apa trebuie să fie până la rândul de deasupra cu roșii, nu trebuie să acoperim tot preparatul cu apă. Introducem tava la cuptor și o lăsăm până când mai are foarte puțină zeamă pe ,,fundul” vasului. Eu am pus tava pe primul nivel de jos al cuptorului, pentru a se face mai repede.


Acest preparat se poate servi atât cald cât și rece, ornat cu iaurt.
Pentru acest preparat vă recomand să folosiți robotul de bucătărie Bosch sau cana cu blender Meister și vasul termorezistent.
Puteți vedea aici care sunt ajutoarele din bucătărie pe care le recomand.


Poftă bună!
Cu drag,
Mariana