Lămâi umplute cu cremă de vinete
Astăzi am experimentat o nouă rețetă culinară, super delicioasă, gustoasă și foarte sănătoasă, lămâi umplute cu cremă de vinete. Este ideală pentru zilele de post și curele pentru slăbit fiind un preparat culinar bogat în vitamine și fier, dar sărac în calorii.
Lămâi umplute cu cremă de vinete

Ingrediente

  • 250g vinete proaspete sau decongelate, apoi scurse foarte bine de apă
  • 1 ceapă mică (15g) tăiată mărunt
  • 40g brânză tofu simplu
  • 20g unt de cocos topit la bain mari
  • 2 lămâi mai mariMod de preparare

Prima oară punem toate ingredientele în blender, apoi le mixăm și obținem crema de vinete. Gustăm crema și potrivim cu sare după gust, apoi o punem  într-un bol și o introducem la frigider pentru 1h. După 1h scoatem crema de vinete din frigider și umplem lămâile. Cu ajutorul unui cuțit tăiem de la fiecare lămâie căte un căpăcel iar la partea opusă (cea care v-a sta pe farfurie) tăiem un căpăcel mai mic, apoi cu lama cuțitului tăiem coaja de la fiecare lămâie pe laterale și cu ajutorul degetelor îndepărtăm coaja de miez.

Cojile de lămâie   • Cu ajutorul unei lingurițe umplem cele două coji de lămâie, apoi le unim  și formăm lămâia, după care îi punem căpăcelul mai mic, la care îi tăiem pratea ascuțită și așezăm lămâia umplută pe farfurie. Cu palmele umede formăm capul, ornăm cu fulgi de cocos, îi facem ochișorii din piper negru și gurița din piper roșu sau ardei roșu.

Pentru acest preparat vă recomand să folosiți blenderul de mână sau cana cu blender Meister.

Puteți vedea aici care sunt ajutoarele din bucătărie pe care le recomand.

Așa arată lămâile umplute cu cremă de vinete

Poftă bună!

Cu drag,

Mariana
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.