Cârnăciori raw vegani este un preparat culinar super delicios, gustos, aromat și foarte sănătos, ideal pentru masa de Crăciun. Este un preparat bogat în vitamine, proteine și fibre, find minunat pentru copii și adulții care au grijă la ceea ce mănâncă.
Ingrediente
- 150g hrișcă hidratată 8h în apă ( scursă bine de apă)
- 200g nucă hidratată 8h în apă ( scursă bine de apă)
- 10g tărâțe de psyllium
- 40g făină de in ( semințe de in măcinate)
- 1/2 linguriță coriandru măcinat
- 1/2 linguriță turmeric (curcuma)
- 1/2 linguriță boia dulce de ardei
- 2 grăunți de usturoi tăiați mărunt
- 50g unt de cocos
- sare marină grunjoasă
- 160ml apă filtrată

Mod de preparare
Prima oară punem în vasul cu lama S de la robot nuca, tărâța de psyllium, făina de in, turmericul, coriandrul, boiaua de ardei dulce,usturoiul, untul de cocos și un vârf linguriță de sare, apoi pentru o omogenizare complectă mixăm la viteză maximă. Oprim robotul, adăugăm hrișca și apa, după care mixăm la viteză maximă. Compoziția obținută o punem într-un bol și începem să modelăm cârnăciorii.

Îl așezăm pe o suprafață plată, îl tapetăm cu folie alimentară, apoi cu ajutorul unei linguri punem compoziția sub forma unui făcăleț subțire.

După ce am așezat compoziția, începem să rulăm cu grijă din exterior spre interior, ajutându-ne de folia alimentară, apoi cu ajutorul palmelor, prin prasare ușoară cu mișcări în față și înapoi formăm cârnăciorul.

Procedăm la fel până terminăm toată compoziția.

Introducem cârnăciorii la frigider pentru 3-4h.


Pentru acest preparat vă recomand să folosiți robotul de bucătărie și râșnița.
Puteți vedea aici care sunt ajutoarele din bucătărie pe care le recomand.
Poftă bună!
Cu drag,
Mariana