Bomboane raw vegane de ciocolată cu merișoare, un desert ideal pentru zilele de post și diete




Bomboane raw vegane  de ciocolată cu merișoare este un desert cremos, aromat, delicios și foarte sănătos. Este un desert preparat numai din ingrediente sănătoase, perfect pentru copii și adulții care au grijă la ceea ce mănâncă. Este un preparat  gustos care poate fi servit la micul dejun, pachețel pentru servici și ideal pentru atunci când mergem în călătorii.

Bomboane raw vegane de ciocolată cu merișoare



Ingrediente

  • 60g merișoare hidratate 8h în esență de rom (50ml)
  • 120g făină de ovăz (fulgi de ovăz măcinați)
  • 50g făină de cocos (fullgi de cocos măcinați)
  • 20g semințe chia (2 linguri rase)
  • 60g semințe floarea soarelui hidratate 8h în apă
  • 50g curmale tăiate cât mai mărunt
  • 5g karob (pudră de roșcove)
  • 15g cacao
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 50g unt de cocos
  • 80ml apă
Bomboane raw vegane de ciocolată cu merișoare



Mod de preparare

Prima oară punem în vasul cu lama S de la robot făina de ovăz, făina de cocos, semințele de chia, scorțișoara, pudra de roșcove, cacaoa, untul de cocos, curmalele, apoi le mixăm până se amestecă bine, după care adăugăm semințele de floarea soarelui și mixăm la viteză maximă. După ce s-au amestecat bine, oprim robotul, apoi adăugăm merișoarele cu esența de rom în care s-au hidratat și apa, după care le mixăm la viteză maximă și obținem o compoziție nici prea moale, nici prea tare.

Așa arată la final compoziț pentru bomboane




Punem compoziția într-un bol, apoi cu palmele umede și făcute căuș modelăm bomboanele, după care le tăvălim prin fulgi de cocos și cacao.

Pentru acest preparat vă recomand să folosiți robotul de bucătărie și râșnița.

Puteți vedea aici care sunt ajutoarele din bucătărie pe care le recomand.

Așa arată bomboanele raw vegane de ciocolată cu merișoare

Cu drag,

Mariana


2 răspunsuri la „Bomboane raw vegane de ciocolată cu merișoare, un desert ideal pentru zilele de post și diete”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: