Tort raw vegan cu vișine este un desert incredibil de bun, foarte gustos, aromat și sățios. Este un desert sănătos care se prepară foarte ușor, numai din ingrediente sănătoase și care nu necesită coacere.

Ingrediente pentru blat
- 300g nuci hidratate 4h
- 100g unt de cocos
- 200g curmale tăiate cât mai mărunt
- 1 lingură cacao
- 1 lingură karob(pudră de roșcove)

Ingrediente pentru crema de vișine
- 3 fructe de avocado bine coapte(580g)
- 170g unt de cocos
- 500g vișine proaspete sau decongelate
- 70g stafide hidratate 4h în 50ml esență de rom(2 sticluțe mici )
- 3 lingurițe de miere
- 6 lingurițe zeamă de lămîie
Pentru ornat
- fulgi de cocos
- vișine
Mod de preparare
Prima oară punem ingredientele pentru blat în vasul de la robot, apoi le mixăm, iar compoziția obținută o punem într-o tavă cu pereți detașabili(diametrul 24cm) tapetată cu fulgi de cocos.

Cu ajutorul palmelor presăm compoziția până devine plată.

Crema se prepară foarte ușor, punem în blender pulpa fructelor de avocado, mierea, stafidele, zeama de lămâie și untul de cocos topit la bain marie, apoi le mixăm și obținem o cremă fină(eu am împărțit ingredientele în două și am folosit blenderul de două ori). Punem crema peste blat și cu ajutorul unei spatule de plastic o întindem uniform pe toată suprafața tăvii, apoi punem deasupra tăvii o folie alimentară și o introducem în congelator pentru 1h.

După 1h scoatem tava din congelator, apoi îi îndepărtăm folia alimentară și peretele detașabil.

Ornăm cu fulgi de cocos și vișine, apoi punem tortul în frigider pentru 1h.


Din acest delicios tort se obțin 10-12 felii.
Rețetă mini tort raw vegan cu vișine

Blat
- 70g nuci(o mână) hidratete 4h
- 50g curmale(o mână)tocate foarte mărunt
- 30g unt de cocos
- 1 linguriță rasă cacao
- 1 linguriță rasă karob(pudră de roșcove)
Cremă de vișine
- 1 avocado bine copt
- 40g unt de cocos
- 20g stafide hidratate în 15 ml esență de rom
- 175-200g vișine
- 2 lingurițe zeamă de lămâie
- 1 linguriță de miere
Cu drag,
Mariana