Supa cremă de post în două culori este un preparat culinar super delicios, cu un gust uluitor de bun, făcută din ingrediente cu un conținut bogat în fibre și proteine. Fiind un preparat foarte sănătos și sățios este ideal în zilele de post și curele pentru slăbit.

Ingrediente pentru supa cremă de fasole albă
- 250g fasole albă
- 2 cepe albe (150g) întregi
- 1 ardei capia (50-60g) tăiat în două pe lungime
- 1 lingură ulei de măsline
- sare marină grunjoasă

Mod de preparare
Prima oară spălăm fasolea, o punem într-o oală, apoi adăugăm apă (2-3 degete deasupra la fasole), o punem pe foc, lăsăm să dea în fiert, apoi aruncăm apa, punem altă apă curată după care așezăm oala pe foc. Facem acestă ,,operație” de trei ori, apoi punem apă curată(o palmă deasupra la fasole), ceapa și ardeiul. Pentru a fierbe mai repede am folosit o oală sub presiune. Când boabele de fasole sunt fierte cu ajutorul unei linguri scoatem legumele , strecurăm zeama iar boabele le punem în vasul de la robot, adăugăm peste ele uleiul de măsline, puțină supă(zeama în care a fiert fasolea),în funcție de consistența dorită și un praf de sare, apoi mixăm și obținem supa cremă de fasole.
Supa cremă de roșii
Ingrediente
- 4-5 roșii mai mari(700g)
- 2-3 grăunți pisați
- 1 linguriță ulei de măsline
- sare marină grunjoasă
Mod de preparare
Cu ajutorul unui cuțit tăiem roșile felii, apoi le punem într-o tigaie și o așezăm pe foc. Lăsăm să fiarbă( mestecăm din când în când cu o lingură de lemn) până când zeama de la roșii scade aproape de tot, apoi adăugăm usturoiul și un praf de sare. Punem roșiile în blender, adăugăm uleiul de măsline, le mixăm și obținem supa cremă de roșii.

Din aceste ingrediente obținem o cantitate suficientă de supă pentru două persoane.
Poftă bună!
Cu drag,
Mariana