Supa cremă de linte roșie este o mâncare caldă, cremoasă, dietetică , aromată și foarte bogată în fibre și proteine. Poate fi servită cu mare succes în diete și în zilele de post.

Ingrediente
- 350g linte roșie
- 1,5L apă
- 1 ceapă roșie curățată (întreagă)
- 1 ceapă albă curățată( întreagă )
- 1 morcov potrivit de mare tăiat în 2-3 bucăți pe lățime
- 1 ardei capia mai mic tăiat mărunt
- 2 lingură ulei de măsline
- sare grunjoasă marină
Mod de preparare
Prima oară spălăm lintea în 2-3 ape, apoi punem apă peste linte și o punem la foc potrivit de mare. Când începe să facă spumă deasupra, cu ajutorul unei linguri o îndepărtăm, apoi punem legumele și o lăsăm pe foc până când legumele și lintea s-au fiert(lintea va fiebe foarte repede). Cu ajutorul unei spumiere scoatem legumele întregi, nu le folosim, apoi punem în blender lintea fiartă, uleiul de măsline, puțină sare și supa în care a fiert lintea cu legumele. Le mixăm și obținem supa cremă de linte roșie. Cantitatea de supă obținută este suficientă pentru două persoane și se prepară foarte repede.
Poftă bună!
Cu drag,
Mariana