Ștrudel cu dovleac plăcintar este un desert de toamnă nemaipomenit de gustos și foarte aromat, dovleacul fiind considerat un aliment minune bogat în antioxidanți, fibre și foarte puține calorii.
Ingrediente
- 1,100 kg dovleac plăcintar ras
- 1 linguriță rasă scorțișoară
- 1 pachet zahăr vanilat(8g)
- 3 linguri ulei floarea soarelui
- 1 pachet foi fine pentru plăcintă
Mod de preparare
Prima oară punem dovleacul într-un ceaun și îl așezăm pe foc, apoi cu ajutorul unei linguri de lemn amestecăm frecvent până cănd dovleacul se înmoaie și apa se evaporă obținând o cremă de dovleac. Oprim focul, apoi adăugăm scorțișoara și zahărul vanilat. Lăsăm crema de dovleac să se răcească aproximativ 10 minute și începem să formăm rulourile(3rulouri) pentru ștrudel. Pentru fiecare rulou folosim 4 foi fine pentru plăcintă pe care le ungem una câte una cu puțin ulei, apoi așezăm crema de dovleac și rulăm ștrudelul pornind dinspre partea cu umplutura, după care așezăm ruloul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Procedăm la fel și cu celelalte două rulouri, apoi punem puțină apă(30ml) într-un pahar și 5-6 picături de ulei floarea soarelui și cu ajutorul unei pensule de silicon ungem fiecare rulou cu această apă, după care introducem tava la cuptor(eu am fixat tava la mijlocul cuptorului). Când rulourile de ștrudel vor avea culoarea galben auriu, sunt gata. Scoatem tava din cuptor și lăsăm rulourile să se răcească, apoi cu ajutorul unui cuțit cu zimți tăiem formând ștrudele.
Poftă bună!
Cu drag,
Mariana