Saramură de pui

Saramură de pui este preparatul culinar perfect pentru masa de prânz sau cină. Servită cu mămăliguță caldă este super delicioasă, gustoasă și vă asigur că veți fi foarte încântați.

Ingrediente
  • 1 pui (700-800g)
  • 1,5 L apă
  • 5-6 roșii proaspete sau roșii la borcan(eu am folosit roșii la borcan)tăiate mărunt sau felii subțiri
  • 1 ardei capia copt la flacără deschisă, curățat de pielița arsă și tăiat cubulețe mici
  • 1 lingură usturoi pisat(4-5 grăunți)
  • sare marină grunjoasă
  • pătrunjel verde tocat mărunt
Saramură de pui
Saramură de pui





Mod de preparare

Prima oară punem într-o oală puiul și apă cât să îl acopere , așezăm oala pe foc, apoi după ce apa dă în fiert aruncăm apa și spălăm carnea în 2-3 ape. Luăm un ceaun mai mare cu diametrul de 24cm la partea de jos și îl punem pe foc, îl lăsăm să se încingă bine, după care punem 1 lingură de ulei pe fundul ceaunului și cu ajutorul unui șervețel de hârtie îl întindem pe toată suprafața, apoi punem bucățile de pui, le lăsăm până când prinde culoarea aurie pe partea  de jos, după care cu ajutorul unei furculițe le răsucim pe cealaltă parte.


Luăm o oală punem 1,5 L apă în ea și o așezăm pe foc . Când apa începe să fiarbă adăugăm bucățile de pui și lăsăm să fiarbă până când carnea este fiartă, apoi adăugăm roșiile, lasăm să fiarbă încă 5 minute, după care adăugăm ardeiul și usturoiul. Lăsăm să dea în 2-3 clocote, punem sare după gust, apoi oprim focul și ornăm cu pătrunjel verde. Cât timp oala este pe foc avem grijă să menținem aceeași cantitate de apă (dacă vrem zeamă mai multă mai adăugăm 200-300ml apă), deoarece apa scade prin fierbere. Acest preparat culinar se pregătește foarte ușor și este suficient pentru 4 persoane.

Poftă bună!

Cu drag,

Mariana



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.