Salam din piept de pui este un preparat culinar foarte gustos, aromat, bogat în proteine și foarte ușor de pregătit. Acest salam este foarte sănătos, nimic nu poate fi comparat cu un preparat făcut în casă, fără aditivi alimentari și conservanți.

Ingrediente
- 250g piept de pui
- 1 ou bio
- 140g lapte 1,5 % grăsime
- 3 căței de usturoi curățați și tăiați mărunt
- 20g făină de ovăz(fulgi de ovăz măcinați)
- un vârf linguriță sare marină grunjoasă(2-3g)
- un vârf linguriță de zahăr brun(1-1,5g)
- un vârf de cuțit piper măcinat
- 1/2 linguriță coriandru măcinat

Mod de preparare
Prima oară tăiem pieptul în bucăți mici și îl punem în vasul robotului sau într-un blender, apoi adăugăm usturoiul, oul și mixăm până obținem o pastă, după care adăugăm laptele, făina de ovăz, sarea, zahărul, piperul, coriandru și mixăm până obținem o,, masă” omogenă, aproape albă. Compoziția obținută o împărțim în 3 căni( 4/5 din volumul lor), apoi punem folie de aluminiu deasupra cănilor, le așezăm într-o oală mai mică, punem apă în oală până la jumătatea cănilor, apoi o introducem la cuptor(eu am pus oala direct pe tabla cuptorului)la foc mic. După ce apa începe să fiarbă, lăsăm preparatul nostru în cuptor 40 minute, după care oprim focul și scoatem oala din cuptor.
Îndepărtăm folia de aluminiu și lăsăm cănile să se răcească(eu am luat cănile imediat din apă, dar le puteți lăsa în oală, să se răcească), apoi scoatem salamul din căni.
Poftă bună!
Cu drag,
Mariana
2 răspunsuri la „Salam din piept de pui”