Roșii umplute cu cușcuș

Pentru că îmi doresc ca și în zilele de post să mănânc sănătos, astăzi am pregătit o minunată rețetă de roșii umplute cu cușcuș. Este un preparat culinar delicios, foarte sănătos care poate fi consumat și în diete.  Cușcușul este unul dintre cele mai sănătoase produse pe bază de cereale fiind bogat în vitamine, minerale și fibre.
Roșii umplute cu cușcuș

Ingrediente

  • 6 roșii(700g)
  • 150g cușcuș
  • 150g apă
  • 100g brânză tofu afumată dată prin răzătoare
  • 1 ceapă roșie(50g) tăiată foarte mărunt
  • pătrunjel verde
  • boabe de piper negru
  • sare marină grunjoasă
Prima oară punem cușcușul într-un vas termorezistent,apoi punem apa fierbinte peste el, după care punem capacul vasului și așteptăm până când cușcușul se răcește.

Cușcușul cu apa fierbinte

Într-e timp pregătim roșiile. Cu ajutorul unui cuțit tăiem capacul la fiecare roșie și îl punem deoparte, apoi cu ajutorul unei lingurițe scoatem pulpa din fiecare roșie.

Roșiile fără pulpă

Pulpa roșiilor o curățăm de semințe și o tocăm mărunt, iar cu ajutorul unei estrecurătoare separăm semințele de zeama roșiilor, zeamă pe care o vom folosi la umplutură.


Separarea semințelor de zeama roșilor

După ce cușcușul s-a răcit, adăugăm peste el pulpa de la roșii, brânza tofu, ceapa roșie, un praf de sare, dacă mai este nevoie(brânza tofu este un pic sărată)și puțină zeamă(trebuie să obținem o compoziție legată, nu apoasă), apoi le ametecăm.

Compoziția cu care umplem roșiile

Cu o parte din compoziția obținută umplem roșiile, iar din compoziția rămasă formăm 6 biluțe rotunde pe care le așezăm prin presare ușoară pe fiecare roșie. Cu ajutorul unor scobitori pe care le introducem în capacul de la roșii formăm pălăriuțele,,soldățeilor”.


Scobitoarea înfiptă în capacul de la roșie

Ornăm cu pătrunjel verde și formăm ochișori cu ajutorul unor boabe de piper. Dacă roșia nu stă bine pe farfurie, cu ajutorul unui cuțit mic cu zimți tăiem ușor și foarte subțire vârful de jos.

roșii umplute cu cușcuș
Așa arată roșiile umplute cu cușcuș

Poftă bună !

Cu drag,

Mariana


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.