Pulpe de pui umplute cu ciuperci și ardei este preparatul ideal și minunat pentru sărbători și zile festive. Este o rețetă simplă, din puține ingrediente, dar cu un gust și o aromă deosebită.

Ingrediente
- 4 pulpe(1,200kg)
- 3 ciuperci(90g)curățate, spălate și tăiate mărunt(inclusiv piciorușele) ciupercilor)
- 1 ardei capia roșu(50g) tăiat cubulețe mici
- 1 ardei capia verde(40g)tăiat cubulețe mici
- 3 linguri iaurt(2,8% grăsime)
- 2 linguri ulei floarea soarelui
- 1 căpățână de usturoi curățată
- sare marină grunjoasă
- piper
- 400ml apă

Mod de preparare
Prima oară spălăm bine pulpele, după care cu ajutorul unui cuțit mai exact cu vârful cuțitului începem să îndepărtăm pielea de pe pulpă fără să o înțepăm și când mai avem 2-3 cm din pulpa inferioară ne oprim.

Cu ajutorul unui cuțit mai mare de bucătărie crestăm carnea și spargem osul din imediata apropiere a pielii, apoi îndepărtăm pulpa și o dezosăm. Procedăm la fel și cu celelalte pulpe.

Punem carnea în vasul de la robot(mașină de tocat carne) și o tocăm, apoi o punem într-un bol, după care adăugăm ciupercile, ardeiul, iaurtul, puțină sare, piper și le amestecăm. Cu ajutorul unei lingurițe umplem pielea de la pulpă și o așezăm într-o tavă termorezistentă tapetată cu ulei(2 linguri). Procedăm la fel și cu celelalte pulpe.

După ce așezăm pulpele în tavă, adăugăm apa în care dizolvăm un praf de sare și usturoiul , apoi introducem tava la cuptor(eu am așezat tava direct pe tabla cuptorului pentru a se face mai repede). Cât timp pulpele sunt în cuptor, din când în când cu ajutorul unei linguri luăm zeamă din tavă și punem peste fiecare pulpă. Dacă apa scade și pulpa nu are culoarea auriu- închis mai adăugăm puțină apă și o mai lăsăm în cuptor. Când sunt gata oprim focul și scoatem tava din cuptor.

Poftă bună!
Cu drag,
Mariana
2 răspunsuri la „Pulpe de pui umplute cu ciuperci și ardei”