Pulpe de pui umplute cu ciuperci și ardei

Pulpe de pui umplute cu ciuperci și ardei este preparatul ideal și minunat pentru sărbători și  zile festive. Este o rețetă simplă, din puține ingrediente, dar cu un gust și o aromă deosebită.

pulpe umplute
Pulpă de pui umplută cu ciuperci și ardei



Ingrediente

  • 4 pulpe(1,200kg)
  • 3 ciuperci(90g)curățate, spălate și tăiate mărunt(inclusiv piciorușele) ciupercilor)
  • 1 ardei capia roșu(50g) tăiat cubulețe mici
  • 1 ardei capia verde(40g)tăiat cubulețe mici
  • 3 linguri iaurt(2,8% grăsime)
  • 2 linguri ulei floarea soarelui
  • 1 căpățână de usturoi curățată
  • sare marină grunjoasă
  • piper
  • 400ml apă
pulpe umplute
Felii din pulpa de pui umplută cu ciuperci și ardei

Mod de preparare

Prima oară spălăm bine pulpele, după care cu ajutorul unui cuțit mai exact cu vârful cuțitului  începem să îndepărtăm pielea de pe pulpă fără să o înțepăm și când mai avem 2-3 cm  din  pulpa inferioară ne oprim.


Așa arată pulpa de pui cu pielea îndepărtată de carne cu 2-3 cm înainte ca pulpa inferioară să se termine

Cu ajutorul unui cuțit mai mare de bucătărie crestăm carnea și spargem osul din imediata apropiere a pielii, apoi îndepărtăm pulpa și o dezosăm. Procedăm la fel și cu celelalte pulpe.

pulpe umplute
Locul unde trebuie să crestăm carnea și să spargem osul

Punem carnea în vasul de la robot(mașină de tocat carne) și o tocăm, apoi o punem într-un bol, după care adăugăm ciupercile, ardeiul, iaurtul, puțină sare, piper și le amestecăm. Cu ajutorul unei lingurițe umplem pielea de la pulpă și o așezăm într-o tavă termorezistentă tapetată cu ulei(2 linguri). Procedăm la fel și cu celelalte pulpe.


pulpe umplute
Pulpa umplută înainte de a fi pusă în tavă

După ce așezăm pulpele în tavă, adăugăm apa în care dizolvăm un praf de sare și usturoiul , apoi introducem tava la cuptor(eu am așezat tava direct pe tabla cuptorului pentru a se face mai repede). Cât timp pulpele sunt în cuptor, din când în când cu ajutorul unei linguri luăm zeamă din tavă și punem peste fiecare pulpă. Dacă apa scade și pulpa nu are culoarea auriu- închis mai adăugăm puțină apă și o mai lăsăm în cuptor. Când sunt gata oprim focul și scoatem tava din cuptor.

pulpe umplute
Așa arată pulpele scoase din cuptor

Poftă bună!

Cu drag,

Mariana


Un răspuns la „Pulpe de pui umplute cu ciuperci și ardei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.