Prăjitură raw vegan cu kaki, fără blat

Prăjitura cu kaki este un desert minunat de bun, gustos, aromat și foarte sănătos. Kaki este numit fructul zeilor și pe lângă multe alte beneficii este bogat în vitamina C, are efect diuretic și un conținut ridicat de fibre și apă.




Ingrediente
  • 2 fructe kaki(500g)bine coapte
  • 60g unt de cocos topit la bain marie
  • 10g tărâțe de psyllium
Prăjitură raw vegan cu kaki
Prăjitură raw vegan cu kaki



Mod de preparare

Cu ajutorul unui cuțit curățăm fructele de coajă, iar pulpa obținută o punem în blender, apoi adăugăm untul de cocos , tărâța de psyllium și le mixăm. Luăm o tavă de silicon pentru brioșe, o tapetăm  cu folie alimentară, apoi punem crema obtinută în forme, după care punem încă o folie alimentară deasupra  și o introducem la congelator 30min. După ce o scoatem din congelator, îi îndepărtăm folia alimentară de deasupra, apoi scoatem prăjitura din forme. Prindem folia cu degetele, ridicăm ușor și  îndepărtăm prăjitura din forma de silicon. O așezăm pe farfuriuță cu partea fără folie, apoi îndepărtăm folia alimentară, după care ornăm prăjitura cu migdale și glazură raw de ciocolată.


Ingrediente pentru glazură raw de ciocolată
  • 3 linguri unt de cacao topit
  • 1 lingură karob (pudră de roșcove)
  • o lingură și jumătate  miere polifloră
Mod de preparare

Punem toate ingredientele într-un bol și le amestecăm bine pentru o omogenizare complectă.

Ornăm prăjitura cu glazură raw de ciocolată și migdale crude, apoi o introducem la  frigider timp de 1h.

Din aceaste ingrediente obținem 4 prăjituri delicioase.

Prăjitură raw vegan cu kaki
Prăjitură raw vegan cu kaki

Cu drag,

Mariana



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.