Prăjitura cu kaki este un desert minunat de bun, gustos, aromat și foarte sănătos. Kaki este numit fructul zeilor și pe lângă multe alte beneficii este bogat în vitamina C, are efect diuretic și un conținut ridicat de fibre și apă.
Ingrediente
- 2 fructe kaki(500g)bine coapte
- 60g unt de cocos topit la bain marie
- 10g tărâțe de psyllium

Mod de preparare
Cu ajutorul unui cuțit curățăm fructele de coajă, iar pulpa obținută o punem în blender, apoi adăugăm untul de cocos , tărâța de psyllium și le mixăm. Luăm o tavă de silicon pentru brioșe, o tapetăm cu folie alimentară, apoi punem crema obtinută în forme, după care punem încă o folie alimentară deasupra și o introducem la congelator 30min. După ce o scoatem din congelator, îi îndepărtăm folia alimentară de deasupra, apoi scoatem prăjitura din forme. Prindem folia cu degetele, ridicăm ușor și îndepărtăm prăjitura din forma de silicon. O așezăm pe farfuriuță cu partea fără folie, apoi îndepărtăm folia alimentară, după care ornăm prăjitura cu migdale și glazură raw de ciocolată.
Ingrediente pentru glazură raw de ciocolată
- 3 linguri unt de cacao topit
- 1 lingură karob (pudră de roșcove)
- o lingură și jumătate miere polifloră
Mod de preparare
Punem toate ingredientele într-un bol și le amestecăm bine pentru o omogenizare complectă.
Ornăm prăjitura cu glazură raw de ciocolată și migdale crude, apoi o introducem la frigider timp de 1h.
Din aceaste ingrediente obținem 4 prăjituri delicioase.

Cu drag,
Mariana