Pate vegetal de casă este un preparat culinar gustos, aromat și sățios, pregătit numai din ingrediente sănătoase. Fiind bogat în proteine și antioxidanți poate fi consumat cu mare succes în zilele de post și diete.

Ingrediente
- 200g fasole neagră
- 80g brânză tofu simplă
- 1 ceapă întreagă
- 1 ceapă albă întreagă
- 1/2 ceapă roșie(30g) tăiată mărunt
- 1 ardei capia tăiat în două pe lungime
- 2 linguri uei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare
Prima oară punem fasolea neagră într-o oală, adăugăm apă(2-3 degete deasupra la fasole), punem oala pe foc și o lăsăm până când apa dă în fiert, apoi aruncăm apa și punem altă apă curată. Facem această ,,operație” de trei ori, apoi punem în oală fasolea, ardeiul, ceapa roșie întreagă, ceapa albă întreagă și apă cât să le acopere, după care le punem la fiert.

După ce fasolea a fiert, scoatem ceapa și ardeiul, scurgem fasolea fiartă și o lăsăm până când aceasta se răcește, apoi punem în vasul robotului fasolea, ceapa roșie tocată, uleiul de măsline, brânza tofu, puțină sare , puțin piper și 100ml supă(zeamă în care a fiert fasolea), după care le mixăm.

Prin mixare se obține un delicios pate vegetal de casă.

Pate vegetal este super delicios dacă îl punem pe pâine integrală(pâine integrală din bob întreg) prăjită la cuptor sau presată la sandwich maker.

Poftă bună!
Cu drag,
Mariana