Mâncare de linte roșie

Mâncarea de linte roșie este un preparat culinar foarte gustos, aromat, sănătos și rapid de preparat. Este un preparat culinar perfect pentru zilele de post și dietă.

Mâncare de linte roșie
Mâncare de linte roșie



Ingrediente
  • 150g linte roșie
  • 400ml apă
  • 280g roșii(2 roșii)tăiate cuburi mici
  • 110g ceapă albă(2 cepe)tăiată mărunt
  • 40g ceapă roșie(1 ceapă)tăiată mărunt
  • 100g dovlecel tăiat bucăți mici
  • 45g morcov(1 morcov) tăiat cubulețe mici
  • 40g ardei capia(1 ardei)tăiat cubulețe mici
  • 2 linguri ulei floarea soarelui
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare marină grunjoasă



Mod de preparare

Prima oară spălăm lintea în 2-3 ape, apoi punem lintea roșie și apa(400ml) într-o oală nu foarte înaltă și o așezăm pe foc. Când începe să fiarbă, cu ajutorul unei linguri îndepărtăm spuma formată deasupra, apoi adăugăm legumele și uleiul.  Lăsăm să dea în 2-3 clocote, punem sare după gust și mutăm compoziția într-o tavă termorezistentă pe care o introducem la cuptor. Când apa scade aproape de tot , mâncărița este gata. Scoatem tava din cuptor și ornăm cu pătrunjel verde. Pentru a se face mai repede eu am pus tava direct pe tabla cuptorului.

Mâncarea de linte roșie
Mâncarea de linte roșie

Poftă bună!

Cu drag,

Mariana


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: