Mâncarea de linte roșie este un preparat culinar foarte gustos, aromat, sănătos și rapid de preparat. Este un preparat culinar perfect pentru zilele de post și dietă.

Ingrediente
- 150g linte roșie
- 400ml apă
- 280g roșii(2 roșii)tăiate cuburi mici
- 110g ceapă albă(2 cepe)tăiată mărunt
- 40g ceapă roșie(1 ceapă)tăiată mărunt
- 100g dovlecel tăiat bucăți mici
- 45g morcov(1 morcov) tăiat cubulețe mici
- 40g ardei capia(1 ardei)tăiat cubulețe mici
- 2 linguri ulei floarea soarelui
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare marină grunjoasă
Mod de preparare
Prima oară spălăm lintea în 2-3 ape, apoi punem lintea roșie și apa(400ml) într-o oală nu foarte înaltă și o așezăm pe foc. Când începe să fiarbă, cu ajutorul unei linguri îndepărtăm spuma formată deasupra, apoi adăugăm legumele și uleiul. Lăsăm să dea în 2-3 clocote, punem sare după gust și mutăm compoziția într-o tavă termorezistentă pe care o introducem la cuptor. Când apa scade aproape de tot , mâncărița este gata. Scoatem tava din cuptor și ornăm cu pătrunjel verde. Pentru a se face mai repede eu am pus tava direct pe tabla cuptorului.

Poftă bună!
Cu drag,
Mariana