Cozonac raw vegan cu nuci și stafide
Cozonac raw vegan cu nuci și stafide este un desert inedit,  fără coacere, făcut numai din ingrediente sănătoase. Umplutura cu cremă de nuci și stafide hidratate în esență de rom face ca acest cozonac să fie super delicios, aromat și gustos.Ingrediente pentru blat
  • 300g făină de ovăz(fulgi de ovăz măcinați)
  • 40g unt de cocos
  • gem de curmaleIngrediente pentru cremă
   • 200g nuci hidratate 8h în apă
   • 40g unt de cocos
   • 10g karob(pudră de roșcove)
   • 10g cacao
   • 50g stafide  hidratate 8h în 40ml esență de rom
   • gem de curmale
Gem de curmale
   • 200g curmale hidratate 8h în 300ml apă

Punem curmalele cu apa în blender , le mixăm și obținem gemul de curmale. Din această cantitate oprim 200g pentru crema de nuci și restul punem la blat.


Mod de preparare

Prima oară punem în vasul robotului de bucătărie(putem folosi un blender sau le putem amesteca chiar și cu mâna)făina de ovăz și untul de cocos, apoi mixăm și treptat adăugăm gemul de curmale și obținem aluatul pentru blat, pe care îl așezăm pe un fund dreptunghiular tapetat cu folie alimentară.  Deasupra aluatului punem încă o folie alimentară și cu ajutorul unui sucitor de bucătărie(făcăleț) întindem aluatul uniform pe toată suprafața fundului de bucătărie, apoi folia care este deasupra o îndepărtăm și începem să preparăm crema.

Aluatul pentru blat.Blatul

După ce nucile s-au hidratat le spălăm în 2-3 ape, apoi oprim o mână de nuci(40g)pe care le tăiem mărunt cu ajutorul unui cuțit, iar restul de nuci și untul de cocos le punem în vasul robotului( blender) și le mixăm. Oprim robotul, adăugăm gemul de curmale, pudra de cacao și karob, apoi mixăm și obținem o cremă de nuci pe care o așezăm peste blat și cu ajutorul unei spatule de plastic o întindem uniform pe toată suprafața blatului. Peste cremă se presară nucile mărunțite și stafidele întregi.


Blat, cremă de nuci ornată cu nuci mărunțite și stafide întregi hidratate în esență de rom.

Începem să rulăm cu grijă din exterior spre interior, ajutându-ne de folia alimentară, apoi ornăm cu fulgi de cocos, după care cu mișcări ușoare de la mijloc spre margini încercăm cu ajutorul mâinilor să lungim un pic rulada, apoi o introducem la frigider pentru 2h.

Rularea din exterior spre interior.Așa arată la final cozonacul raw vegan

Cu drag,

Mariana


2 răspunsuri la „Cozonac raw vegan cu nuci și stafide”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.