Ciuperci umplute cu piept de pui este un preparat culinar foarte gustos, bogat în proteine și sărac în calorii. Este un preparat delicios, rapid de pregătit, perfect atât pentru masa de prânz cât și pentru cină.

Ingrediente
- 140g piept de pui
- 6 ciuperci mari(470g)
- 70g iaurt 2,8% grăsime
- 2 grăunți de usturoi pisați
- 1 morcov(50g)curățat și tăiat în două pe lățime
- 1 ardei capia mai mic, copt la foc deschis și curățat de pielița arsă
- sare marină grunjoasă
- piper
- pătrunjel verde
Mod de preparare
Prima oară curățăm ciuprcile, îndepărtăm codițele și le punem deoparte, curățăm coaja ciupercilor(tragem cu atenție stratul exterior), le punem într-o strcurătoare, apoi le spălăm sub un jet de apă rece, după care le lăsăm să se scurgă de apă. Curățăm pieptul de piele, îl dezosăm, îl curățăm de grăsime( dacă este nevoie) și îl punem într-o oală mai mică, apoi adăugăm apă cât să-l acopere, după care punem oala pe foc. Lăsăm să dea apa în fiert, apoi aruncăm apa, spălăm pieptul în 2-3 ape reci și punem apă curată cât să îl acopere, apoi așezăm oala pe foc. Lăsăm să fiarbă 10-15 minute, apoi adăugăm morcovul și codițele de la ciuperci.
Când pieptul este gata fiert, le punem într-o strecurătoare și scurgem apa, după care le lăsăm să se răcească. Așezăm ciupercile cu scobitura în jos pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și o introducem la cuptor. Când ciupercile prind culoarea auriu-cenușie pe margine (se vede pe hârtia de copt), cu ajutorul unei spatule de plastic le răsucim pe cealaltă parte. Le lăsăm în cuptor până vor prinde și pe această parte aceeași culoare, apoi scoatem tava din cuptor și punem ciupercile pe o farfurie platou. Punem într-un bol pieptul tăiat mărunt, morcovul tăiat cubulețe mici, ardeiul tăiat cubulețe mici, iaurtul, usturoiul, codițele ciupercilor tăiate mărunt(după ce le-am scurs bine de apă prin presare), puțin piper, puțină sare și cu ajutorul unei linguri de lemn le amestecăm.
Cu această compoziție umplem ciupercile, apoi le ornăm cu susan negru sau semințe de mac și pătrunjel verde.
Poftă bună!
Cu drag,
Mariana