Ciorbiță de pește

Ciorbița de pește este foarte gustoasă, delicioasă și conține foarte multe proteine sănătoase.  Este un preparat culinar cu foarte puține calorii ce poate fi consumat și în diete.




Ingrediente
  • 2 pești (500g) crap
  • 2L apă
  • 2 cepe albe(100g) tăiate mărunt
  • 1 morcov(70g)dat prin răzătoare
  • 1 ardei capia (60g) tăiat cubulețe mici
  • 2 linguri orez brun sau alb (30g)
  • 50g măcriș(o mâna)
  • zeama de la 1/2 lămâie mai mică
  • 100ml roșii la borcan pentru ciorbe
  • sare marină grunjoasă
  • 1 legătură leuștean tăiat mărunt
Ciorbiță de pește
Ciorbiță de pește



Mod de preparare

Curățăm peștele de solzi, îi îndepărtăm intestinele și branhiile,  îl spălăm foarte bine cu apă rece, apoi îl tăiem în două pe lățime. Punem apa în oală, o așezăm pe foc și când începe să fiarbă apa, adăugăm ceapa, morcovul, ardeiul, orezul.  Când orezul este fiert, adăugăm roșiile la borcan pentru ciorbe și măcrișul, lăsăm să fiarbă 5-6 minute, apoi adăugăm peștele. Lăsăm să dea în 3-4 clocote, potrivim de sare, apoi oprim focul și ornăm cu leuștean. Cât timp fierbe ciorba, avem grijă să menținem aceeași cantitate de lichid, deoarece apa scade prin fierbere.

Poftă bună!

Cu drag,

Mariana



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: