Ciorbița de pește este foarte gustoasă, delicioasă și conține foarte multe proteine sănătoase. Este un preparat culinar cu foarte puține calorii ce poate fi consumat și în diete.
Ingrediente
- 2 pești (500g) crap
- 2L apă
- 2 cepe albe(100g) tăiate mărunt
- 1 morcov(70g)dat prin răzătoare
- 1 ardei capia (60g) tăiat cubulețe mici
- 2 linguri orez brun sau alb (30g)
- 50g măcriș(o mâna)
- zeama de la 1/2 lămâie mai mică
- 100ml roșii la borcan pentru ciorbe
- sare marină grunjoasă
- 1 legătură leuștean tăiat mărunt

Mod de preparare
Curățăm peștele de solzi, îi îndepărtăm intestinele și branhiile, îl spălăm foarte bine cu apă rece, apoi îl tăiem în două pe lățime. Punem apa în oală, o așezăm pe foc și când începe să fiarbă apa, adăugăm ceapa, morcovul, ardeiul, orezul. Când orezul este fiert, adăugăm roșiile la borcan pentru ciorbe și măcrișul, lăsăm să fiarbă 5-6 minute, apoi adăugăm peștele. Lăsăm să dea în 3-4 clocote, potrivim de sare, apoi oprim focul și ornăm cu leuștean. Cât timp fierbe ciorba, avem grijă să menținem aceeași cantitate de lichid, deoarece apa scade prin fierbere.
Poftă bună!
Cu drag,
Mariana