Ciorbița de perișoare este un preparat culinar gustos, sățios, sănătos și ușor de pregătit.
Ingrediente
- 340g piept de găină
- 1 ou bio
- 1 lingură orez brun sau alb(25g)
- 2 cepe albe(120g) tăiate mărunt
- 1 ceapă roșie(70g) tăiată mărunt
- 1 ardei capia(50g) tăiat cubulețe mici
- 1 morcov(60g)dat prin răzătoare
- 80g dovlecel tăiat cubulețe mici
- 2 lingurițe de mărar uscat
- 1 linguriță de leuștean uscat
- o mână de măcriș tocat mărunt
- zeama de la 1/2 lămâie mai mică
- 150g roșii la borcan pentru ciorbe
- 2L apă
- 1 legătură leuștean verde tocat mărunt
- piper măcinat
- sare marină grunjoasă

Mod de preparare
Prima oară, cu ajutorul unui cuțit dezosăm pieptul de găină, apoi înlăturăm pielea și cartilajul, după care tocăm carnea, o punem într-un bol și adăugăm peste ea oul, leușteanul uscat, mărarul uscat, puțin piper, un praf de sare și cu ajutorul unei linguri le amestecăm. Punem apa într-o oală, o așezăm pe foc și când începe să fiarbă adăugăm orezul, ceapa, morcovul, dovlecelul și ardeiul, apoi începem să formăm perișoerele.
Punem puțin oțet într-o farfurie și cât timp formăm perișoarele ne udăm palmele cu el(oțetul nu dă voie perișoarelor de a se fărma în apă), apoi le adăugăm una câte una în oală. Lăsăm pe foc până când perișoarele sunt fierte, dacă avem carne de pui fierb foarte repede, dar dacă avem carne de găină atunci timpul de fierbere este mai mare. Când perișoarele sunt fierte adăugăm măcrișul, zeama de lămâie, roșiile la borcan și lăsăm să fiarbă 9-10 minute. Adăugăm sare dacă este nevoie, apoi oprim focul și ornăm cu leuștean. Cât timp ciorbița este pe foc avem grijă să menținem aceeași cantitate de apă, deoarece apa scade prin fierbere.
Poftă bună!
Cu drag,
Mariana