Ciorbița cu tacâm de găină este preparatul ideal pe care putem să îl facem în cursul săptămânii. Este bogată în legume, gustoasă, delicioasă și se prepară foarte ușor.

Ingrediente
- carne de pasăre(eu am avut un tacâm de găină cu aripi)
- 200g ceapă albă tăiată mărunt(3 cepe)
- 150g dovlecel tăiat cubulețe mici
- 2 ardei capia tăiați cubulețe mici
- 2 morcovi dați prin răzătoare(90g)
- 200g roșii la borcan pentru ciorbe(eu am sterelizat borcanele cu roșii pentru ciorbe și au sare după gust, dacă roșiile la borcan pentru ciorbe au sare mai multă, punem o cantitate mai mică de roșii)
- 1 legătură leuștean tocat
- 2,5L apă(eu am avut un tacâm de pasăre de la o găină mare de curte, dar dacă tacâmul de pasăre este mai mic punem 2L apă) și avem grijă, cât ciorbița este pe foc să menținem aceeași cantitate de lichid, deoarece apa scade prin fierbere
Mod de preparare
Prima dată punem într-o oală carnea și apă cât să treacă peste carne, apoi o punem pe foc și o lăsăm să dea în fiert, după care aruncăm apa și clătim carnea de mai multe ori cu apă rece. Punem apă (2,5L) peste carne , așezăm oala pe foc și când apa începe să fiarbă adăugăm legumele și o lăsăm pe foc până se firbe carnea, apoi adăugăm roșiile din borcan și o mai lăsăm aproximativ 10 minute. Punem sare după gust( dacă mai este nevoie, depinde cât de sărate sunt roșiile la borcan), apoi oprim focul și adăugăm leușteanul.
Poftă bună!
Cu drag,
Mariana