Chifteluțele din linte roșie se prepară fără carne , ouă și ulei, dar sunt foarte gustoase, sățioase, sănătoase și rapid de preparat. Pe lângă multe alte beneficii și proprietăți este bogată în fibre alimentare și absoarbe cu ușurință aroma altor legume.

Ingrediente
- 120g linte roșie
- 340 ml apă
- 1 ceapă roșie(45g)tăiată mărunt
- 1 ardei capia(30g) tăiat cubulețe mici
- 20g susan alb
- 55g făină de ovăz(fulgi de ovăz măcinați)
- 4-5 fire pătrunjel verde tocat mărunt
- sare grunjoasă marină
- piper
Mod de preparare
Prima oară,spălăm lintea în 2-3 ape, apoi împreună cu apa(340ml) o punem într-o oală mai mică, o așezăm pe foc și când începe să dea apa în clocot, cu ajutorul unei linguri îndepărtăm spuma formată deasupra, apoi adăugăm ceapa și ardeiul. Lăsăm oala pe foc până când legumele s-au fiert(apa nu trebuie să scadă de tot,îi lăsăm puțină zeamă), apoi adăugăm susanul alb, făina de ovăz, pătrunjelul verde, sare după gust și piper.
Cu ajutorul unei linguri de lemn amestecăm compoziția și o lăsăm până se mai răcește puțin, timp în care susanul și făina de ovăz absoarb surplusul de lichid. Punem apă într-un bol și înmuiem palmele în apă, apoi începem să formăm chifteluțe, pe care le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Introducem tava la cuptor și după ce s-au făcut pe partea de jos, cu ajutorul unei spatule de plastic răsucim chifteluțele pe cealaltă parte. Eu am servit acest preparat culinar cu salată(frunze tinere și fragete de sfeclă roșie, frunze de măcriș,roșii, pătrunjel, ulei de măsline, și puțină sare.

Poftă bună!
Cu drag,
Mariana