Chifteluțe din linte roșie

Chifteluțele din linte roșie se prepară fără carne , ouă și ulei, dar sunt foarte gustoase, sățioase, sănătoase și rapid de preparat. Pe lângă multe alte beneficii și proprietăți este bogată în fibre alimentare și absoarbe cu ușurință aroma altor legume.

Chifteluțe din linte roșie
Chifteluțe din linte roșie



Ingrediente
  • 120g linte roșie
  • 340 ml apă
  • 1 ceapă roșie(45g)tăiată mărunt
  • 1 ardei capia(30g) tăiat cubulețe mici
  • 20g susan alb
  • 55g făină de ovăz(fulgi de ovăz măcinați)
  • 4-5 fire pătrunjel verde tocat mărunt
  • sare grunjoasă marină
  • piper




Mod de preparare

Prima oară,spălăm lintea în 2-3 ape, apoi împreună cu apa(340ml) o punem într-o oală mai mică, o așezăm pe foc și când începe să dea apa în clocot, cu ajutorul unei linguri îndepărtăm spuma formată deasupra, apoi adăugăm ceapa și ardeiul. Lăsăm oala pe foc până când legumele s-au fiert(apa nu trebuie să scadă de tot,îi lăsăm puțină zeamă), apoi adăugăm susanul alb, făina de ovăz, pătrunjelul verde, sare după gust și piper.

Cu ajutorul unei linguri de lemn amestecăm compoziția și o lăsăm până se mai răcește puțin, timp în care susanul și făina de ovăz absoarb surplusul de lichid. Punem apă într-un bol și înmuiem palmele în apă, apoi începem să formăm chifteluțe, pe care le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Introducem tava la cuptor și după ce s-au făcut pe partea de jos, cu ajutorul unei spatule de plastic răsucim chifteluțele pe cealaltă parte. Eu am servit acest preparat culinar cu salată(frunze tinere și fragete de sfeclă roșie, frunze de măcriș,roșii, pătrunjel, ulei de măsline, și puțină sare.

Chifteluțe din linte roșie
Chifteluțe din linte roșie

Poftă bună!

Cu drag,

Mariana



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: