Dacă dorim să ne impresionăm familia cu un mic dejun sănătos, avocado umplut este rețeta ideală. Este un preparat culinar gustos, aromat, delicios și rapid de preparat. Pe lângă multe alte beneficii fructul de avocado are proprietăți atioxidante fiind foarte bun în diete , ajută la creșterea nivelului de colesterol bun în organism și la reducerea celui rău.
Ingrediente
- 1 avocado bine copt(230)
- 80g brânză(capră, tofu)tăiată bucăți mici
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriță coajă de lămâie
- 1 lnguriță susan negru
- 1 lingură susan alb tras la tigaie fără ulei
- 1 lingură semințe floarea soarelui trase la tigaie fără ulei
- zeama 1/2 lămâie
- un praf de sare
Mod de preparare
Prima oară, stoarcem lămâia, apoi tăiem avocado în două pe lungime și îndepărtăm sâmburele. Cu ajutorul unei linguri îndepărtăm miezul de coajă, apoi ungem cu zeamă de lămâie prin interior, fiecare coajă de avocado pentru a nu oxida și începem să preparăm crema de avocado. Punem în blender miezul de avocado, zeama de lămâie, brânza, uleiul de măsline, coaja de lămâie rasă, un praf de sare, apoi le mixăm și obținem crema de avocado. Umplem cojile de avocado cu această cremă, le decorăm cu bucăți mici de roșii, susan negru, susan alb, semințe de floarea soarelui și pătrunjel verde. Eu am servit acest preparat cu pâine uscată pe care am pregătit-o chiar în această dimineață. În cel mult 30- 40 minute am servit un mic dejun delicios.
Cu drag,
Mariana