Tortul raw vegan cu cremă de capșune, vișine și ananas este o încântare a papilelor gustative. Dacă avem poftă de un desert consistent și răcoritor aceasta este rețeta ideală pe care eu propun să o facem astăzi.
Blat
Ingrediente:
- 240g nuci hidratate 8h
- 150g curmale hidratate 2h, apoi mărunțite cu ajutorul unui cuțit
- 20g karob(pudră de roșcove)
- 5ml esență de rom
Cremă cu căpșune
Ingrediente:
- 200g capșune proaspete sau decongelate
- 10g tărâțe de psyllium
- 20g unt de cocos
- gem de curmale
Cremă cu vișine
Ingrediente:
- 200g vișine
- 20g tărâțe de psyllium
- 20g unt de cocos
- gem de curmale
Cremă cu ananas
- 300g ananas din compot
- 15g tărâțe de psyllium
- 20g unt de cocos
Gem de curmale
- 100g curmale hidratate 8h în 120ml apă
Cremă cu avocado
- 1 avocado mare(bine copt)
- 10g karob(pudră de roșcove)
- 3 lingurițe de miere polifloră
- zeama de la 1/2 lămâie proaspăt stoarsă
- 20g unt de cocos
Mod de preparare
Punem în bolul robotului toate ingredientele pentru blat si le mixăm până obținem o consistență mai crocantă, nuca să rămână cam de mărimea bobului de orez.Cu ajutorul unei linguri întindem compoziția obținută într-o tavă cu pereți detașabili(diametrul 24cm)pe care o tapetăm cu folie alimentară.
Compoziția o nivelăm astfel încât să fie distribuită uniform pe toată suprafața, apoi o tasăm cu dosul lingurii pe fundul tăvii. Punem tava la frigider și începem să preparăm cremele.
Prima oară facem gemul de curmale. Punem curmalele cu apa în blender și obtinem gemul de curmale. Vom avea nevoie de el pentru a îndulci cremele. Începem să preparăm crema cu căpșune.
Punem în blender căpșunele,3 linguri gem de curmale , tărâța de psyllium și untul de cocos topit la bain marie, apoi mixăm și obținem crema de căpșune. Punem crema într-un bol o introducem la frigider și începem să preparăm crema de vișine.
Punem în blender vișinele,gemul de curmale care a mai rămas, tărâța de psyllium , untul de cocos topit la bain marie, le mixăm și obținem crema de vișine. Introducem crema de vișine la frigider și începem să preparăm crema cu ananas.
Punem în blender ananasul, tărâța de psyllium , untul de cocos topit la baine marie, le mixăm și obținem crema de ananas. Lăsăm totul la frigider pentru 1/2h, apoi începem să așezăm cremele. Peste blat așezăm prima oară crema cu vișine, apoi crema cu ananas și deasupra crema cu căpșune. Punem tortul la frigider pentru 1h și începem să preparăm crema cu avocado.
Tăiem avocado în două și cu ajutorul unei linguri scoatem miezul din coajă. Punem miezul de avocado împreună cu pudra de roșcove, mierea,untul de cocos topit la baine marie și zeama de lămâie în blender și obținem crema cu avocado. O punem la frigider timp de 1h, apoi o întindem pe toată suprafața tortului. Ornăm tortul cu frișcă vegetală și migdale hidratate 8h( curățate de coajă și tăiate în două). Punem tortul la frigider pentru 1-2h, apoi putem servi.
Din acest tort obținem 10-12 porții.
Poftă bună !
Cu drag,
Mariana
Am sa le incerc .multumesc pentru reteta as putea curmalele sa le inlocuiesc cu altceva am diabet tip 2 si nu am voie curmale.multumesc!
Mulțumesc frumos pentru aprecieri! Referitor la îndulcitor, sfatul meu este să cereți părerea unui medic de specialitate.