Tort raw vegan cu cremă de căpșuni și coacăze negre

Astăzi am încercat o nouă rețetă de tort raw vegan, aromat și delicios , ideal pentru zilele de post și curele pentru slăbit. Acest tort nu necesită coacere și este foarte ușor de pregătit.

 

 

Tort raw gan cu cremă de căpșune și coacăze negre

Blat

Ingrediente

– 100g nuci hidratate 8h
– 30g curmale fără sâmburi tăiate mărunt
– 20g unt de cocos
– 30g făină de ovăz
– 1 linguriță rasă de scorțișoară



Mod de preparare


Punem toate ingredientele  în vasul de la robot, apoi le mixăm. Compoziția rezultată o împerțim în două părți egale și o punem în două tăvi cu pereții detașabili tapetate cu folie alimentară (diametrul tăvilor este de 10cm). Cu dosul palmei presăm compoziția pe fudul tăvii, după care le introducem la frigider și pregătim cremele.

Tort raw vegan cu cremă de căpșuni și coacăze negre
Tort raw vegan cu cremă de căpșuni și coacăze negre

Crema de căpșuni

Ingrediente
– 160g căpșuni (eu am folosit căpșune congelate pe care le-am pus la decongelat)
– 5g tărâțe de psyllium
– 5 g semințe de chia
– 2 linguri rase gem de curmale
– 20g unt de cocos topit la bain marie


Mod de preparare


Punem toate ingredientele în blender , le mixăm și obținem crema de căpșune pe care o punem  într-un bol, apoi o introducem la frigider petru 1h, timp în care se va întări puțin.





Crema de coacăze negre

Ingrediente

– 130g coacăze negre fără codițe(decongelate)
– 5g tărâțe de psyllium
– 5g semințe de chia
– 3 linguri gem de curmale
– 30g unt de cocos topit la bain marie

Mod de preparare

Punem toate ingredientele în blender, le mixăm și obținem crema de coacăze negre, apoi punem crema într-un bol și o introducem la frigider pentru 1h.
Împărțim fiecare cremă în două părți egale și cu ajutorul unei linguri punem prima oară crema de căpșuni, apoi crema de coacăze. Lăsăm torturile la frigider pentru 2h, apoi înlăturăm peretele detașabil și ornăm cu fructe de rodie sau cu nucă de cocos.
Este un tort dulce acrișor, foarte aromat și ușor de preparat.


Cu drag,

Mariana

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: