Tocăniță cu carne de găină

Tocănița cu carne de găina este o mâncare gustoasă, delicioasă și ușor de preparat. Este o rețetă perfectă pentru masa de  prânz și cină.

Tocăniță cu carne de găină
Tocăniță cu carne de găină
Ingrediente
  • 2 pulpe mari de pasăre(cocoș sau găină)
  • 3 ardei capia tăiați pe lungime(fâșii de 2cm)
  • 3 roșii tăiate mărunt
  • 3 linguri pastă de roșii
  • supă de pasăre(apa în care fierbem pulpele înainte să le introducem la cuptor)
  • 3 cepe roșii tăiate fâșii subțiri și lungi(solzi)
  • 3 cepe albe tăiate fâșii subțiri și lungi(solzi)
  • 2 căpătâni de usturoi curățate și pisate
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde




Prima oară punem pulpele la fiert  și obținem supa de pasăre (rețeta pentru supă o găsiți pe blogul meu), apoi scoatem pulpele din supă  și le punem într-o tavă termorezistentă. Adăugăm ardeiul, roșiile, ceapa, pasta de roșii și supă cât să se acopere legumele, apoi punem puțină sare , piper și introducem tava la cuptor. Lăsăm să scadă zeama la jumătate, apoi adăugăm usturoiul pisat și  lăsăm să fiarbă tocănița cu usturoiul 1-2 minute, apoi oprim focul. După ce am oprit focul, nu o scoatem imediat din cuptor, o mai lăsăm 9-10 minute. În momentul  servirii ornăm tocănița cu pătrunjel verde. Acest preparat face ,,echipă” bună cu mămăliguța caldă așa cum am preparat-o eu.

Poftă bună !

Cu drag,

Mariana



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: