Tocănița cu carne de găina este o mâncare gustoasă, delicioasă și ușor de preparat. Este o rețetă perfectă pentru masa de prânz și cină.

Ingrediente
- 2 pulpe mari de pasăre(cocoș sau găină)
- 3 ardei capia tăiați pe lungime(fâșii de 2cm)
- 3 roșii tăiate mărunt
- 3 linguri pastă de roșii
- supă de pasăre(apa în care fierbem pulpele înainte să le introducem la cuptor)
- 3 cepe roșii tăiate fâșii subțiri și lungi(solzi)
- 3 cepe albe tăiate fâșii subțiri și lungi(solzi)
- 2 căpătâni de usturoi curățate și pisate
- sare
- piper
- pătrunjel verde
Prima oară punem pulpele la fiert și obținem supa de pasăre (rețeta pentru supă o găsiți pe blogul meu), apoi scoatem pulpele din supă și le punem într-o tavă termorezistentă. Adăugăm ardeiul, roșiile, ceapa, pasta de roșii și supă cât să se acopere legumele, apoi punem puțină sare , piper și introducem tava la cuptor. Lăsăm să scadă zeama la jumătate, apoi adăugăm usturoiul pisat și lăsăm să fiarbă tocănița cu usturoiul 1-2 minute, apoi oprim focul. După ce am oprit focul, nu o scoatem imediat din cuptor, o mai lăsăm 9-10 minute. În momentul servirii ornăm tocănița cu pătrunjel verde. Acest preparat face ,,echipă” bună cu mămăliguța caldă așa cum am preparat-o eu.
Poftă bună !
Cu drag,
Mariana