Terci de ovăz

În această  dimineață eu am ales să  pregătesc la micul dejun terci de ovăz. Este o rețetă simplă,rapidă, gata în 7-8 minute, savuroasă și perfectă petru micul dejun. Fulgii de ovăz sunt benefici pentru organism deoarece conțin fibre solubile și insolubile care reduc colesterolul.




Ingrediente
  • 1,5L apă
  • 150g fulgi de ovăz
  • 40g stafide aurii
  • miere(opțional)
  • scorțișoară
  • fructe pentru ornat(opțional)
Terci de ovăz
Terci de ovăz
Mod de preparare

Prima oară punem într-un ceun mic apa și îl punem pe foc. Când apa este călduță adăugăm fulgii de ovăz și stafidele și amestecăm frecvent cu ajutorul unei linguri de lemn. După ce terciul începe să fiarbă îl lăsăm la foc potrivit  5 minute. Îl punem în două boluri, îl lăsăm să se răcească, apoi punem miere și ornăm cu scorțișoară și fructe. Acest preparat putem să îl pregătim de seara pentru a ne fi mai ușor dimineața. Cantitatea de terci pe care eu am pregătit-o este suficientă pentru două persoane.

Cu drag,

Mariana


2 răspunsuri la „Terci de ovăz”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.