Supă de cocoș cu găluște

Felul principal la masa de prânz a fost supă de cocoș cu găluște pufoase din griș, o supă aurie, gustoasă, sănătoasă cu multe găluște moi și pufoase. Secretul acestor găluște le găsiți în rețeta mea de astăzi.

 

Supă cu găluște
Supă cu găluște
Ingrediente
  • 2 pulpe mari de cocoș
  • 200g ceapă curățată și tăiată mărunt
  • 2 morcovi(60g – 70g) curățați și dați prin răzătoare
  • 2 ardei capia(80g) tăiați cubulețe mici
  • sare marină grunjoasă
  • pătrunjel verde tocat mărunt
  • 2 ouă ecologice
  • 100g griș
  • 6 linguri ulei floarea soarelui
  • 2 linguri de apă

    Supă cu găluște
    Supă cu găluște



Mod de preparare

Prima oară spălăm și curățăm pulpele, apoi le tăiem în două pe lângă cartilagiu,  le punem în oală și adăugăm apă( 3-4 degete peste carne ). Lăsăm să dea apa în fiert, apoi aruncăm apa,spălăm bine carnea și punem peste ea apă curată , apa trebuie să treacă mai mult de o palmă peste carne. Cănd apa începe să dea în clocot adăugăm ceapa, morcovul, ardeiul și o lăsăm să fiarbă până când furculița intră ușor în carne. În timp ce supa este pe foc avem grijă să nu scadă apa. Scoatem carnea din oală (cu această carne și puțină zeamă din supă  preparăm o delicioasă măncare la coptor),  potrivim supa de sare și preparăm găliștele.

Spargem două ouă și cu ajutorul unei furculițe le batem puțin,  apoi adăugăm uleiul rând pe rând câte o lingură, apoi cele 2 linguri de apă. Adăugăm grișul și lăsăm compoziția să se odihnească 1-2 minute, timp în care grișul va absorbi surplusul de lichid capătând un aspect de maioneză. Dăm focul mic și cu ajutorul unei linguri punem găluștele în oală una câte una. Lăsăm să fiarbă 7-8 minute și oprim focul. Punem capacul la oală, o mai lăsăm 10minute, apoi punem pătrunjelul. Eu am folosit o oală sub presiune și 1h supa a fost gata, apoi am început să prepar felul doi cu pulpele din supă. În articolul următor am să vă spun cum am preparat eu o delioasă mâncare la cuptor cu pulpele din supă.

Poftă bună !

Cu drag,

Mariana



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: