Smochine umplute

Alimentația sănătoasă și dulcele se împletesc într-o poveste specială, de aceea îmi place să fac tot felul de combinații și să obțin rețete delicioase și sănătoase. Astăzi am preparat un minunat desert cu smochine.




Ingrediente
  • 300g smochine(15 bucăți)
  • 20g tărâțe de psyllium
  • 5g semințe de chia
  • 15  migdale hidratate 8h, apoi curățate  de coajă și tăiate mărunt
  • 30g ciocolată neagră (80% cacao )
  • 6 linguri lapte 1,5% grăsime
  • frișcă
Smochine umplute
Smochine umplute



Mod de preparare

Spălăm smochinele, apoi le tăiem în două de la bază spre codiță și  ne oprim aici. Cu ajutorul unei lingurițe îndepărtăm miezul, dar nu de tot, mai lăsăm puțin miez pe lângă coajă. Punem miezul într-o strecurătoare și cu ajutorul unei linguri,  prin presare ușoară îl trecem prin  sită. Peste compoziția obținută punem migdalele, tărâțele de psyllium și semințele de chia și le amestecăm. Luăm o  smochină și o umplem  cu această compoziție, apoi unim bine cele două jumătăți.  Procedăm la fel și cu celelalte smochine.



Ciocolata și laptele le punem pe foc la bain  marie și obținem o ciocolată fluidă. Punem pe o farfurie platou folie alimentară și începem să învelim smochinele în ciocolată. Luăm fiecare smochină de codiță, o introducem cu partea de jos în ciocolată, apoi cu ajutorul unei lingurițe acoperim  în ciocolată  părțile laterale și o așezăm pe platou. Cu ajutorul unui cuțit tăiem ușor codițele smochinelor, apoi ornăm cu frișcă vegetală. Introducem smochinele la frigider și peste 1h putem servi deliciosul nostru desert cu smochine. Cu ajutorul unei spatule de plastic  luăm fiecare prăjitură și o așezăm pe farfuriuță.

Smochine umplute
Smochine umplute

Este un desert cremos,aromat și ușor de preparat.

Cu drag,

Mariana


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: