Saramură de pește

Saramura de pește este una din cele mai bune și gustoase  rețete culinare din Oltenia. Este un preparat culinar foarte gustos, bogat în proteine, sănătos și foarte ușor de pregătit.




Saramură de pește
Saramură de pește

Ingrediente

  • 1 pește proaspăt(300g)
  • 250g roșii tăiate mărunt
  • 1 ardei capia copt la foc deschis, curățat de pielița arsă și tăiat marunt
  • 1 linguriță usturoi pisat
  • 1,300 L apă(cantitatea de apă trebuie să fie mereu aceeași, dacă scade prin fierbere mai adăugăm apă)
  • sare marină grunjoasă
  • 5-6 fire pătrunjel verde tocat mărunt
Saramură de pește
Saramură de pește



Mod de preparare

Prima oară curățăm peștele de solzi, îi scoatem intestinele și branhiile, apoi îl spălăm bine cu apă. Luăm  un ceaun mai mare(diametrul de 24 cm la partea de jos, iar partea de sus este puțin mai largă)îl punem pe foc, îl  lăsăm să se încingă bine, apoi punem puțin ulei(1 lingură) pe fundul ceaunului și cu ajutorul unui șervețel de hârtie îl întindem pe toată suprafața. Punem puțină sare pe pește, apoi îl punem în ceaun. îl lăsăm să se  facă pe o parte, apoi cu ajutorul unei spatule de plastic îl răsucim pe cealaltă parte. Cât timp peștele se prepară punem apă într-o oală mai mică și o așezăm pe foc. Când apa începe să fiarbă adăugăm roșiile și le lăsăm până când acestea sunt fierte, apoi adăugăm peștele tăiat în două pe lățime , ardeiul și usturoiul. Lăsăm  să dea în 3-4 clocote și oprim focul, apoi ornăm cu pătrunjel verde.

Poftă bună !

Cu drag,

Mariana

%d blogeri au apreciat: