Astăzi am am încercat o nouă prăjitură cu nuci și merișoare care necesită coacere. Rețeta este ușoară și potrivită pentru un desert în familie.

Blat
– 200g iaurt
– 1 linguriță de praf de copt
– 1/2 linguriță bicarbonat
– 50g nuci hidratate 8h
– 150g merișoare hidratate 4h
– 150g curmale hidratate 8h (se pun în blender și se mixează)
– 80g făină de cocos (fulgi de cocos măcinați)
– 60g faina de ovăz (fulgi de ovăz măcinați)
– 4 ouă

Mod de preparare
Prima oară punem praful de copt și bicarbonatul în iaurt și le lăsăm 20 minute pentru ca prajitura să fie mai pufoasă. În acest timp, pregătim ingredientele pentru blat.
Pentru început mărunțim nuca și merișoarele, apoi separăm cele 4 albușuri de gălbenușuri. Peste albușuri punem un praf de sare și batem până când albușurile se întăresc, apoi adăugăm gălbenușurile, iaurtul, nucile și merișoarele, gemul de curmale, făina de cocos și făina de ovăz, untul de cocos (topit la bain marie ) și cu ajutorul unei linguri de lemn amestecăm ușor toate ingredientele. Compoziția obținută o punem într-o tavă cu pereți detașabili (diametrul de 24cm)tapetată cu hârtie de copt, după care o introducem la cuptor. Când blatul este copt, îl scoatem din cuptor și îl lăsăm să se răcească, apoi pregătim crema de nuci.
Crema
Ingrediente
– 2 lingurițe de cacao
– 50g gem de curmale
– 100g nuci hidratate 8h
– 10 picături de esență de rom
– 30g unt de cocos
Mod de preparare
Punem nucile împreună cu untul de cocos în vasul de la robot și le mixăm, apoi oprim robotul și adăugăm cele două lingurițe de cacao, gemul de curmale și romul. Așezăm crema peste blat , apoi ornăm cu fulgi de cocos și merișoare hidratate în apă. Introducem prăjitura la frigider pentru 2h.
Cu drag,
Mariana