Întotdeauna îmi place să fac din simple ingrediente un preparat gustos, sățios și sănătos. Păstăile de fasole galbenă(teci) sunt delicioase atât în sezon cât și în această perioadă.
Ingrediente
- 250g păstăi de fasole(teci) proaspete sau decongelate
- 3-4 căței de usturoi curățați și tăiați mărunt
- 1 lingură ulei de măsline
- 1,5 L apă
- sare marină grunjoasă
Pentru ornat
- 2 linguri susan tras la tigaie fără ulei
- 2 linguri semințe floarea soarelui trase la tigaie fără ulei
- 1 ardei capia tăiat cubulețe mici
- pătrunjel verde tocat mărunt
Mod de preparare
Dacă tecile de fasole sunt proaspete le îndepărtăm codițele și le rupem în 2-3 bucăți. Dacă sunt congelate, le decongelăm, apoi le punem în apă la fiert. După ce s-au fiert bine le punem într-o sită și le scurgem de apă. Lăsăm tecile în sită până se răcesc, apoi le punem în blender împreună cu celelalte ingrediente și obținem piureul de fasole galbenă. Punem piureul de fasole pe felii de pâine (uscate la cuptor)sau lipie și ornăm cu semințe de floarea soarelui,semințe de susan și ardei capia.
Poftă bună!
Cu drag,
Mariana