Piure de conopidă

Astăzi la cină am ales să prepar un alt fel de piure, dar să fie gustos, aromat și sănătos. Cu acest delicios piure de conopidă am preparat, cum îi place fiicei mele sa-i spună,, o shawarma de casă” și un sandwich minunat de bun.




Ingrediente
  • 500g conopidă
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 3-4 grăunți de usturoi curățați și tăiați mărunt
  • 2 L apă
  • sare grunjoasă marină
Piure de conopidă
Piure de conopidă



Mod de preparare

Prima oară punem apa într-o oală și o așezăm pe foc, apoi rupem conopida în buchețele mai mari și o spălăm sub un jet de apă  rece. Când apa începe să fiarbă adăugăm conopida și o lăsăm pe foc 8-10 minute. Cu ajutorul unei spumiere le scoatem din apă și le lăsăm să se răcească. După ce s-a răcit punem în blender conopida, usturoiul, uleiul de măsline, puțină sare și  mixăm până obținem piureul de conopidă. Acest preparat este minunat în zilele de post sau atunci când ținem dietă.  Putem pregăti o delicioasă shawarma de casă cu piure de conopidă, salată verde sau măcriș, brânză tofu sau alt fel de brânză, roșii,  semințe floarea soarelui crude. Toate aceste ingrediente le așezăm pe o lipie și o punem în sandwich maker pentru 2-3 minute fără să închidem capacul acestuia de tot. Este un  preparat care se pregătește foarte ușor și foarte repede.

Piure de conopidă
Piure de conopidă

Poftă bună!

Cu drag,

Mariana



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.