Astăzi la cină am ales să prepar un alt fel de piure, dar să fie gustos, aromat și sănătos. Cu acest delicios piure de conopidă am preparat, cum îi place fiicei mele sa-i spună,, o shawarma de casă” și un sandwich minunat de bun.
Ingrediente
- 500g conopidă
- 1 lingură ulei de măsline
- 3-4 grăunți de usturoi curățați și tăiați mărunt
- 2 L apă
- sare grunjoasă marină
Mod de preparare
Prima oară punem apa într-o oală și o așezăm pe foc, apoi rupem conopida în buchețele mai mari și o spălăm sub un jet de apă rece. Când apa începe să fiarbă adăugăm conopida și o lăsăm pe foc 8-10 minute. Cu ajutorul unei spumiere le scoatem din apă și le lăsăm să se răcească. După ce s-a răcit punem în blender conopida, usturoiul, uleiul de măsline, puțină sare și mixăm până obținem piureul de conopidă. Acest preparat este minunat în zilele de post sau atunci când ținem dietă. Putem pregăti o delicioasă shawarma de casă cu piure de conopidă, salată verde sau măcriș, brânză tofu sau alt fel de brânză, roșii, semințe floarea soarelui crude. Toate aceste ingrediente le așezăm pe o lipie și o punem în sandwich maker pentru 2-3 minute fără să închidem capacul acestuia de tot. Este un preparat care se pregătește foarte ușor și foarte repede.
Poftă bună!
Cu drag,
Mariana