Macrou înăbușit cu salată din frunze de sfeclă roșie

Dacă dorim  să pregătim un fel nou de mâncare acest preparat este rețeta ideală pentru masa de prânz sau cină. Macroul înăbușit este o rețetă simplă,  gustoasă și sănătoasă.




Ingrediente
  • 1-2 bucăți macrou
  • 1 căpățână usturoi
  • 1 lingură ulei floarea soarelui
  • sare marină grunjoasă
  • piper
  • apă

Peste la cuptor


Mod de preparare

Decongelăm macroul, îl curățăm de intestine, îi îndepărtăm branhiile apoi îl spălăm foarte bine și îl tăiem în două pe lățime. Punem sare și piper pe bucățile de macrou, apoi le așezăm într-o tigaie de ceramică cu fund dublu și punem apă peste ele cât să se  acopere până la jumătate. Curățăm usturoiul, îl punem peste pește, adăugăm și uleiul, apoi acoperim tigaia cu un capac și o punem pe foc. Când a scăzut apa la jumătate cu ajutorul unei furculițe răsucim pestele pe cealaltă parte, apoi punem capacul pe tigaie și lăsăm pe foc până scade apa de tot. Cât timp se prepară peștele pregătim salata.


Salata

Ingrediente

  • 6-7 frunze de sfeclă roșie spălate și tocate mărunt
  • 5-6 roșii spălate și tocate felii subțiri
  • 1 ardei capia spălat și feliat subțire
  • 1 ceapă roșie curățată, spălată și feliată solzi
  • 3-4 fire de pătrunjel verde tocat mărunt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • zeama unei jumătăți de lămâie
  • sare marină grunjoasă după gust

Mod de preparare

Punem toate ingredientele într-un bol pentru salată și cu ajutorul unei furculițe le amestecăm.

Poftă bună!

Cu drag,

Mariana



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: