Din dorința de a mânca pește prăjit, dar într-un mod sănătos astăzi am pregătit această delicioasă rețetă de pește la ceaun cu mujdei de usturoi. Este un preparat bogat în proteine și acizi grași Omega 3.

Ingrediente
- 2 pești proaspeți(500g)
- 1 căpățână usturoi pisat
- 1 lingură de ulei floarea soarelui
- 5-6 linguri de mălai
- sare marină grunjoasă
Mod de preparare
Prima oară curățăm peștele de solzi, îi îndepărtăm intestinele și branhiile, apoi îl spălăm bine și îi punem puțină sare. Punem un ceaun mai mare (diametrul 24cm la partea de jos)pe foc și îl lăsăm să se încingă bine, apoi adăugăm uleiul și cu ajutorul unui șervețel de hârtie îl întindem pe toată suprafața. Tăvălim peștele prin mălai pe ambele părți, apoi îl punem în ceaun. După ce s-a făcut pe partea de jos îl răsucim pe cealaltă parte cu ajutorul unei furculițe. În momentul servirii îndepărtăm pielița peștelui și punem mujdei de usturoi peste el. Am servit acest preparat cu mămăliguță caldă, de aceea am pregătit mămăliguța în același timp cu peștele. Această rețetă este suficientă pentru două persoane, dacă dorim o cantitate mai mare dublăm cantitățile de ingrediente. Este un preparat foarte gustos și se pregătește foarte repede.
Poftă bună !
Cu drag,
Mariana