Pâinea uscată cu semințe este o pâine ușor crocantă, delicioasă, sănătoasă și se prepară foarte repede.
Ingrediente
- 140g făină de ovăz(fulgi de ovăz măcinați)
- 30g făină de hrișcă(dacă nu avem putem să înlocuim cu făină de ovăz)
- 50g făină de in(semințe de in măcinate)
- 2 linguri susan alb
- 1 lingură semințe de in
- 1 lingură susan negru(dacă nu avem susan negru punem susan alb sau semințe de floarea soarelui)
- 2 linguri ulei floarea soarelui
- un praf de sare
- 120ml apă călduță
Mod de preparare
Punem toate ingredientele într-un bol, adăugăm apa puțin câte puțin până o încorporăm pe toată și cu ajutorul mâinilor frământăm și obținem un aluat bine legat(dacă este aluatul prea tare adăugăm puțină apă, dacă nu este bine legat adăugăm puțină făină de ovăz). Punem pe fața de masă (de mușama)sau pe planșeta de tablă puțin ulei și îl întindem. Punem aluatul pe masă, apoi îi dăm o formă cilindrică, cât palma. Peste aluat așezăm o folie alimentară, de 50-55cm și cu ajutorul unui sucitor de lemn începem și întindem aluatul cu mișcări în față și laterale. Obținem o foaie subțire de aproximativ 2-3mm. Cu ajutorul unei spatule de plastic sau a unui cuțit tăiem foaia de aluat pe mijloc(pe lungime), apoi pe lățime și obținem bucăți dreptunghiulare de aproximativ 11cm lungime și 6 cm lățime. Cu ajutorul unei spatule de plastic punem feliile de pâine într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și o introducem la cuptor. Când începe să se rumenească pe mărgini, cu ajutorul unei spatule de plastic răsucim bucățile de pâine. Pe această parte se face foarte repede, durează aproximativ 4-5 minute.
Cu drag,
Mariana