Mămăliguță cu ciuperci

Îmi plac foarte mult ciupercile așa că astăzi am încercat o nouă rețetă. Este super gustoasă, sănătoasă și ușor de preparat.

Mămăliguță cu ciuperci
Mămăliguță cu ciuperci
Ingrediente
  • 400g ciuperci curățate și tăiate bucăți mai mici
  • 2 ardei capia tăiați cubulețe mici
  • 2 roșii tăiate cubulețe mici
  • 5 căței de usturoi tăiați subțire pe lățime
  • 1 lingură ulei floarea soarelui
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare după gust
  • piper
  • 4-5 fire pătrunjel verde

 

Mămăliguță cu ciuperci
Mămăliguță cu ciuperci
Mod de preparare

Prima oară îndepărtăm codițele la ciuperci și le punem deoparte, apoi curățăm coaja ciupercilor (tragem cu atenție stratul exterior). Punem ciupercile și codițele într- o sită și le spălăm sub un jet de apă rece. Le lăsăm să se scurgă puțin , apoi le tăiem în bucăți mici(2 cm)și punem puțină sare și piper pe ele. Luăm  un ceaun cu fundul mai mare(24cm) și îl punem pe foc.  Îl lăsăm să se încingă, apoi punem o lingură de ulei de floarea soarelui și cu un șervețel de hărtie ungem fundul ceaunului. Punem ciupercile tăiate în ceaun și le lăsăm pe foc pănă scade apa, apoi punem ardeiul și roșiile. După 1-2 minute adăugăm usturoiul, potrivim cu sare și piper, apoi le mai lăsăm pe foc 2-3 minute(preparatul are foarte puțină zeamă). Oprim focul și adăugăm uleiul de măsline. Eu am pregătit mămăliguța în același timp cu ciupercile și în 25 minute am fost gata.

Pregătirea platoului pentru servit

Cu ajutorul unei linguri de supă mai mică pe care turnăm apă formăm cercurile de mămăliguță, apoi punem ciupercile în jurul lor și ornăm cu  pupătrunjel verde.

Acest preperat este suficient pentru două persoane,dacă doriți mai mult măriți cantitățile ingredientelor.

Poftă bună!

Cu drag,

Mariana



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.