Ciuperci umplute cu quinoa

Aseară am pregătit o cină delicioasă, gustoasă, foarte sănătoasă și plină de vitamine și proteine. Ador acest preparat culinar deoarece este gustos, delicios, sățios și aromat.




Ingrediente
  • 400g ciuperci(6 bucăți)
  • 45g Quinoa hidratată 5 h, apoi spălată sub un  jet de apă rece
  • 700 ml apă
  • 3 roșii tocate mărunt
  • 1 ceapă roșie tocată solzi
  • 100g brânză dată prin răzătoare
  • 1 ou bio
  • sare marină grunjoasă
  • piper
Ciuperci umplute cu quinoa
Ciuperci umplute cu quinoa



Mod de preparare

Prima oară punem quinoa la fiert cu 350ml apă și o lăsăm să fiarbă până scade apa de tot, apoi o lăsăm să se răcească. Între timp curățăm ciupercile de coajă(tragem cu atenție stratul exterior) și le îndepărtăm codițele, apoi le spălăm sub un jet de apă rece. Punem puțină sare pe ele și le așezăm( cu partea maronie în sus) într-o tavă termorezistentă. Adăugăm în tavă apa(350 ml)2 roșii, ceapa, codițele ciupercilor tăiate mărunt, puțină sare și piper, apoi le introducem la cuptor(eu am pus tava direct pe tabla cuptorului pentru a se face mai repede). Între timp quinoa s-a fiert și s-a răcit puțin. Amestecăm quinoa cu 1 roșie tocată mărunt, 60g brânză, 1 ou și puțină sare și piper. Când a scăzut apa din tavă la jumătate punem câte o lingură din compoziția de quinoa în fiecare ciupercă, apoi introducem tava la cuptor și după 6-7 minute adăugăm din nou câte o lingură în fiecare ciupercă. După 5-6 minute punem restul de brânză deasupra ciupercilor, și lăsăm tava la cuptor până scade apa aproape de tot. Este un preparat suficient pentru două persoane.

Ciuperci umplute cu quinoa
Ciuperci umplute cu quinoa

Poftă bună!

Cu drag,

Mariana


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.