Ciorbița de roșii este un preparat delicios, gustos , plin de vitamine și ușor de pregătit. Este un preparat culinar ideal pentru zilele de post și diete, pe care îl putem pregăti chiar și în această perioadă a anului.
Ingrediente
- 400g roșii tăiate mărunt
- 1,200L apă
- 130g ceapă albă tăiată mărunt
- 100g ardei capia tăiat cubulețe mici
- 175g dovlecel tăiat cubulețe mici
- 50g morcov tăiat cubulețe mici
- 30g orez brun sau alb
- 2 linguri ulei floarea soarelui
- 1 legătură mică de leuștean tăiat mărunt
- sare marină grunjoasă

Mod de preparare
Prima oară punem apa în oală și o punem pe foc, apoi când apa începe să fiarbă adăugăm roșiile, ceapa, ardeiul, dovlecelul,morcovul și orezul. Când orezul este fiert adăugăm uleiul și mai lăsăm oala pe foc 4-5 minute, după care oprim focul și adăugăm leuștenul. Cât timp oala cu ciorbă este pe foc avem grijă să menținem aceeași cantitate de apă deoarece apa scade prin fierbere. Este un preparat suficient pentru patru persoane, dacă dorim o cantitate mai mică micșorăm cantitățile de ingrediente.

Poftă bună!
Cu drag,
Mariana