Ciorbiță cu roșii

Ciorbița de roșii este un preparat delicios,  gustos , plin de vitamine și ușor de pregătit. Este un preparat culinar ideal pentru zilele de post și diete, pe care îl putem pregăti chiar și în această perioadă a anului.



Ingrediente
  • 400g  roșii tăiate mărunt
  • 1,200L apă
  • 130g  ceapă albă tăiată mărunt
  • 100g  ardei capia tăiat cubulețe mici
  • 175g  dovlecel tăiat cubulețe mici
  • 50g  morcov tăiat cubulețe mici
  • 30g  orez brun sau alb
  • 2 linguri ulei floarea soarelui
  • 1 legătură mică de leuștean tăiat mărunt
  • sare marină grunjoasă
Ciorbiță cu roșii
Ciorbiță cu roșii



Mod de preparare

Prima oară punem apa în oală și o punem pe foc, apoi când apa începe să fiarbă adăugăm roșiile, ceapa, ardeiul, dovlecelul,morcovul și orezul. Când orezul este fiert adăugăm uleiul și mai lăsăm oala pe foc 4-5 minute, după care oprim focul și adăugăm leuștenul. Cât timp oala cu ciorbă este pe foc avem grijă să menținem aceeași cantitate de apă deoarece apa scade prin fierbere. Este un preparat suficient pentru patru persoane, dacă dorim o cantitate mai mică micșorăm cantitățile de ingrediente.

Ciorbiță cu roșii
Ciorbiță cu roșii

Poftă bună!

Cu drag,

Mariana



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: